Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ušakovs: neesmu vēsturnieks, lai pateiktu, kas Latvijā notika 1940.gadā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
garāmejot
g
Ušakovs ir vēsturnieks, lai pateiktu, notika 1945. gada 9.maijā, tāpēc vazājas pie padomju karavīru pieminekļa. Viņš ir vēsturnieks, kad runa ir par 1944. gada oktobri, kad krievi ienāca Rīgā. Viņš ir vēsturnieks. Parasts glumiķis. Ko arī vajadzēja pierādīt.
вилкс
в
Да что там разбираться , Недаваольные ,,низы" с радостью скинули буржуев '))
Ak, Z&G Copy texts...
A
Vislabāk, liekas, to ir formulējis J.Pliners: "Mēs okupāciju neatzītu pat tad, ja to izdarītu Krievija, jo tādā gadījumā vairāk nekā pusmiljons cilvēku kļūst par civilajiem okupantiem, kuriem jābrauc prom". Skarbi, bet patiesība...:(
Ak, Z&G
A
Un kamdēļ šim krievam ir Latvijas pilsonība ? Un kāpēc viņš grib dzīvot Latvijā...? Vai tiešām viņam nevelk uz savu tēvuzemi ? Es par to brīnos, jo tie, kas piespiedu kārtā dzīvo Īrijā, ļoti vēlas būt atpakaļ savā zemē, ja tik būtu darbs...
Zzz
Z
Starpība ir milzīga, bet tavam prātiņam to neaptvert. Un tas jebkurā gadījumā tieši neietekmē neko tādu, kas atrodas tavas kompetences un ietekmes sfērā. Tā ka rij vien savus lētos produktus, "mazais cilvēk". Un "mazais" tu arī paliksi, kamēr nespēsi palūkoties tālāk par savu degungalu. Cilvekiem ar izglītību un šādu tādu izpratni par politiku ir skaidrs, ka attieksme pret okupācijas jautāju ir viens no Latvijas mūsdienu sabiedrības pastāvēšanas stūrakmeņiem, kas gan nosaka to, kas un kāda ir Latv ijas Republika un nosprauž "koridoru", pa kuru var virzīties tās attīstība nākotnē. Tas ir fundamentāli svarīgi. Bet ne jau bomžiem, plukatām un nejēgām, protams. Tiem ir citas - svarīgākas lietas. Kur dabūt kārtējo latiņu. Saprotu, saprotu, ka pašreiz daudziem grūti, bet tas atkal ir atkarīgs no paša cilvēka, kā viņš pārdzīvo "grūtos laikus", jebšu "grūtie laiki" viņam ir visa dzīve, jo viņš nespēj tikt ar to galā un nav ieguldījis laiku, pūles un līdzekļus sevis attīstībā.
Anna
A
Viss, kas tiek darīts ir uz labāko. Jā jau Dombrovskim okupācija bija tik svarīga, lai pats arī tiek galā ar visu šo „krīzes putru”. Bet tauta pa šo laiku labi apdomās kas ir jādara talāk! Laikam, tomēr, daži vēl ir nepietiekami ir bādojuši par pedējiem 2 gadiem, jā jau vēstures jautajumi ir svarīgāki par ikdienu problēmam! Kāda ir starpība cilvēkam, kurš jau 2 gadus ir bez patstavīga darba, kuram ir parādi par dzīvokli, kurš nepietiekami ēd (vai ēd produktus no Maximas ar izbeigušos derīguma termiņu), kurš lien ārā no ādas, lai dotu saviem bērniem normālo izglitību, UN KĀDA VIŅAM STARPĪBA – vai 40.gadā bija okupācija vai nē? Ar tādiem pamatiem Vienotības vieta ir tāda paša nosaukuma muzejā. No valsts ir palikuši vienīgi atribūti. Laiks padomāt, ko darīsiet kad naudas elpošanas apparats tiks atslēgts! ES vai tikt vaļa no parazītiem vai beigt savu eksistenci – kā jūs domājiet ko viņi izvelēsies?
Tā nu tas ir...
T
Un kā Ušakovs nebūdams vēsturnieks zina ka 13.oktobrī bija Rīgas atbrīvošana un 9.maijā uzvaras diena,par to arī ir dažādi uzskati. Vai par to arī nevajadzētu šaubīties.
alberts
a
Nu ko jūs viņam piekasaties?Nu neatzīs okupacijas faktu.Tad viņu drīzāk nolinčos "sooķēķeštveņņiki".
Jautrīte
J
Tas tikai liecina, cik slikti bijis tas, ka skolās nemācija Latvijas vēsturi. Ja būtu bijis citādi, tad Ušakovs to noteikti zinātu :)
Mupple
M
Nu ja, nu ja. Bet strategiskas aviacijas uzbrukumiem ir paklauta _jebkura_ teritorija. Pec uzbruceja ieskatiem. Drezdene vispar atradas dzili iekszeme, sazin cik talu no frontes linijas. Vai ta bija "karadarbibas zona"? Ja bija, tad jau, piemeram, par Hirosima un Nagasaki nogalinatajiem civiliedzivotajiem ir atbildigi pasi japani. Vai jaevakue visa valsts? Uz kurieni?
KLM
K
Strategiskas bombarddesanas lika ''karadarbibas zona'' ir viss kontinents. ................................................ ............................................................ .. Neesmu dzirdējis, ka notiktu vienlaicīgs uzbrukums visā kontinentā - visiem ciemiem, mazpilsētām un lielpilsētām vienlaicīgi
a.b.
a
Tēlo muļķi!
juris
j
Bet vai ta par to, ka krievi ir okupanti, ir kādas šaubas? Nekādu problēmu nebūtu, ja visi, kuri te Padlatvijas laikā iebrauca laimes meklējumos tagad tikpat veikli brauktu atpakaļ. Ja nepieitiek līdzekļu, var vērsties pie tautieša, kam vārdā Dozorcevs ( starp citu, ļoti erudīts un inteliģents cilvēks ). Šim tādiem gadījumiem ir fonds nodibināts. Ja krievi brauktu mājās, tad jautājums par okupāciju vairs nebūtu aktuāls un ekstrēmistiem zustu svarīgs pamats darbībām. Bet tā nenotiks, jo krievi raujas pie varas un vēlas ne tikai dzīvot, bet baudīt savas okupācijas pilnus augļus.
Mupple
M
"visām karojošām pusēm ir OBLIGĀTI jāizvāc civiliedzīvotāji no karadarbības zonas, ja tas netiek darīts, atbildību nes nevis uzbrūkošā puse, bet tā, kura šo šo rīkojumu nepilda." Strategiskas bombardesanas laika "karadarbibas zona" ir viss kontinents.
Mupple
M
Latvijas teritorija TIKA sagrabta, izmantojot militaru speku, Ja kas. Visi svarigakie valsts obejkti atradas padomju parzina, ielas kontroleja karaspeks, tika aresteti un nosauti Latvijas Republikas pilsoni. Tika realizeta okupacija, kuras laika tika sarikots velesanu farss, ka rezultata Latvija tika ieklautas (anekseta, inkorporeta) PSRS sastava.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas