Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Ušakovs pārsteigts par Nacionālās apvienības attieksmes maiņu saistībā ar dalību atceres pasākumos 16.martā

Apvienības Saskaņas centrs (SC) vadītājs Nils Ušakovs ir pārsteigts par Nacionālās apvienības (NA) gatavību akceptēt Zatlera Reformu partijas (ZRP) un Vienotības nosacījumu, ka valdības ministri 16.martā nedosies pie Brīvības pieminekļa.

"Mani pārsteidz Nacionālās apvienības gatavība piekrist nosacījumam, ka 16.martā valdības ministri nepiedalās piemiņas pasākumos, kā arī darboties saskaņā ar Zatlera Reformu partijas un Vienotības sagatavotajiem priekšlikumiem par sabiedrības saliedētību," sacīja Ušakovs.

Vienlaikus viņš norādīja, ka pašlaik sīkāk nevar vērtēt gaidāmās koalīcijas aprises, jo vispirms ir jāsagaida oficiāli lēmumi. SC, tāpat kā jebkurš politiskais spēks, esot gatava dažādiem scenārijiem – būt koalīcijā un palikt opozīcijā.

Tikmēr aģentūrai BNS neoficiāli jau zināms, ka ZRP un Vienotība tikpat kā vienojušās aicināt NA par trešo koalīcijas partneri.

Ušakovs uzsvēra, ka SC neatbalstīs valdību, kurā nav tās virzītu ministru, vērtējot to, ka ZRP un Vienotība gatavojas vienoties par koalīciju ar NA.

Jau vēstīts, ka Vienotība un Zatlera Reformu partija ir gatavas piekrist SC nostājai, ka "Latvijā okupantu nav".

Šāda frāze ierakstīta  Vienotības un ZRP sagatavotajā koalīcijas pamatnostādņu dokumenta projektā, kas nonācis aģentūras BNS rīcībā. Vienlaikus uzsvērts, ka turpmākajos gados nav paredzēts pārskatīt nepilsoņu tiesisko statusu un nepilsoņu tiesību loku arī nesašaurināt.

Sagatavotajā dokumentā atsevišķi izvirzīts punkts uzturēt "amatpersonu cieņu pret Latvijas valstiskuma pamatiem arī simboliskās izpausmēs, tostarp ministri nepiedalās pasākumos, kas saistīti un notiek 16. martā, 9. maijā un 13. oktobrī".

ZRP un  Vienotība pirmdien plkst.16.30 tiekas Saeimas Viesu zālē, lai runātu par koalīcijas izveides gaitu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas