Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ušakovs: Tas, ko mēs pašlaik redzam, ir kā meksikāņu seriāla 15.sezona

Apvienības Saskaņas centrs līderis Nils Ušakovs valdības veidošanas sarunas, kurās šobrīd paņemta pauze, salīdzina ar meksikāņu seriālu.

"Tas, ko mēs pašreiz redzam, ir kaut kāds meksikāņu seriāls, 15.sezona," ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam Labrīt, Latvija! sacīja Ušakovs, kura vadītā partija palikusi aiz borta pēc tam, kad pirmdien Vienotība, Zatlera Reformu partija (ZRP) un Nacionālā apvienība parakstīja vienošanos par koalīcijas izveidi.

Pēc viņa teiktā, nesaskaņas radušās, jo partijas cīnās par amatiem.

Jau vēstīts, ka pirmdien ZRP, premjera pārstāvētā Vienotība un Nacionālā apvienība parakstīja vienošanos par reformu un tiesiskuma koalīcijas izveidi, par premjera kandidātu atkārtoti virzot esošo Ministru prezidentu Valdi Dombrovski.

Vienošanās starp partijām paredz virkni ZRP piedāvāto reformu ieviešanu dažādās jomās, taču jau pēc vienošanās parakstīšanas Nacionālā apvienība izplatīja paziņojumu savas izpratnes skaidrojumam par dažiem vienošanās punktiem. Arī citus vienošanās punktus un iespēju attiecīgās reformas ieviest otrdien un trešdien apšaubīja potenciālie koalīcijas partneri Vienotība un Nacionālā apvienība.

Tādēļ ZRP trešdienas vakarā izplatīja paziņojumu, ka Vienotība un Nacionālā apvienība topošajā valdības deklarācijā ir gatavi parakstīt vienošanās par ZRP ierosināto reformu īstenošanu bez patiesa nodoma tās īstenot. ZRP līdz ar to nolēmusi ieturēt pauzi koalīcijas sarunās līdz piektdienai.  

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis, atbildot uz ZRP paziņojumu, aicināja partiju pēc iespējas ātrāk pārdomāt un atgriezties pie konsultācijām par kopīgas valdības veidošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas