Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Ušakovs: tik lielu uzticību baudu avansā

Tik lielu iedzīvotāju uzticību baudu avansā, bet vēlos norādīt - cilvēki ir noilgojušies pēc sociāli atbildīgas politikas un man tāda ir, intervijā žurnālam Sestdiena norādīja Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Kamēr Latvijas sabiedrības uzticība valdībai nenovēršami kritusi arvien zemāk, N. Ušakovs joprojām var lepoties ar pilsētnieku mīlestību un tiek dēvēts par jaunāko laiku labāko pilsētas galvu.Pats

Arī viņa vadītais Saskaņas centrs ir reitingu virsotnē, tomēr - joprojām mūžīgā opozīcijā. Kas šķir saskaņiešus no varas Latvijā un kur Nils Ušakovs smeļas resursus savas popularitātes uzturēšanai — SestDiena iztaujāja pilsētas saimnieku zīmīgu datumu priekšvakarā.

Vai šogad dosieties uz 9.maija svinībām pie Uzvaras pieminekļa?
Jā, vienmēr esmu to darījis, arī neesot mēra amatā. Kad biju pagājušajā gadā šajos svētkos, Ainars Mielavs pateica svarīgu atziņu, sacīja to gan latviski, gan krieviski: viņš gribētu, lai cilvēkiem būtu interesanti latviešu valodā klausīties un runāt tajā. Tāpēc viņš arī šogad būs tur un, manuprāt, ir uzņēmies labu darbu.

Ja attiecīgas iestādes ierosinātu drošības apsvērumu dēļ aizliegt 9.maija svinības, jūs to darītu?  
Nekad tā nav bijis. Pagājušajā gadā bija rekordliels cilvēku skaits pie pieminekļa, dienas laikā tur bijuši ap 200 tūkstošiem cilvēku. Savukārt par administratīviem pārkāpumiem — smēķēšanu, dzeršanu — sastādīti tikai kādi 80 vai 90 protokoli.

Kāda ir jūsu pozīcija attiecībā pret Kononovu?
Nevaru apstrīdēt tiesas spriedumu, vienlaikus — tiesas lēmumi nebija viennozīmīgi. Sākumā tika inkriminēts bandītisms, pēc tam formulējums mainīts. Man ir grūti pateikt, vai šis cilvēks, karojot kā partizāns, ir pārkāpis to, ko nedrīkstēja pārkāpt, vai nav.

Bet nu grūtnieces slepkavība... ja arī, piemēram, tā būtu nacistu grūtniece...
Tas ir viens no tiem faktiem, kas joprojām tiek apstrīdēts. Es arī, vēl būdams žurnālists, piedalījos kādā no tiesas sēdēm. Bija liecības, ka to izdarīja viņa karavīri, bija — ka tieši pretējā puse.

Kamēr nav pieņemts cits lēmums, šis cilvēks ir kara noziedznieks... Vai apspriedīsiet šo gadījumu no partijas disciplīnas viedokļa?
Nē. Mums nav bijis lēmuma, kas aizliegtu vai liktu partijas biedriem piedalīties Kononova bērēs. Tā bija katra partijas locekļa brīva izvēle.

Intervijā SestDienā arī Ušakova viedoklis par valsts integrācijas politiku, par Rīgas mazo skolu slēgšanu nākotnē, par viesstrādnieku aicināšanu uz galvaspilsētu un par priekšvēlēšanu solījumu nepildīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas