Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Uz mežu — ar groziņu, nevis ar ragaviņām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ainars Pudulis
A
Ir svaiga dabiskas upeņu sulas partija. Kura partija to nopērk, tā uzvar vēlēšanās.
aita
a
tāpēc ka 0 nodoklis, pārstrādes uzņēmumiem vajag legālu izcelsmi, tāpēc prasa iedzīvotājus kartot deklarācijas, citādi VID uzņēmumus ņem priekšā. leiši un igauņi neko neprasa. Apjomu reķināšana un deklarēšana gan viņiem tāpat ir apgrūtinājums, nebrīnīšos, ka viņi sekos pēc Latvijas parauga. Šobrīd nesakārtotās sistēmas pēc uzņēmumiem jāizdomā visādas mistiskas shēmas, kā iepirkt un legalizēt kaimiņvalstīs. Oficiālā statistika, par ko finišā šausminās investori, arī šādi nāk Latvijai par sliktu. Jo slēptais eksports statistikā neparādās, savukār imports (gan reālais, gan tikai legalizētais) parādās kā negatīva ārējās tirdzniecības bilance šajā segmentā. Katrā ziņā konkurence no leišiem spiedīs cenu uz augšu, bet līdz šim galvenā problēma bija tieši formalitātes un izdevumi par shēmu nodrošināšanu un strīdiem. Tagad vismaz varēs cīnīties. tantiņa ar ogu burciņu un viss tirgus apgrozījums neattiecas uz pirmatnējo realizāciju, tā ir jau pārdošana gala patērētājam un 'par tirgū pārdoto nav jāmaksā nod.
Lācis
L
Raksts ir neloģismu pilns - pilnīgs sviests. Kāpēc 95% mūsu ogu atdod leišiem un igauņiem? Tāpēc, ka viņiem sakārtota nodokļu sistēma? Smiekls... Kas ir domāts "melnais tirgus" - tantiņa pie lielveikala ar ogu burciņu? Mūsu pārstrādātājiem ir izdevīgāk ne tikai iepirkt ārzemēs, bet arī tur pat uz vietas saražot! Leišiem ir izdevīgā ir ražot pie sevis, tāpēc ogas iepērk dārgāk, nekā vēlas par tām maksāt vietējais uzņēmējs! Vienkārši! Meklējiet iemeslus un risiniet tos, nevis cenšaties uzlasīt seku drupačas!
Zāra
Z
žetons!:)
Smieklīgi
S
ir tas, ka dažs labs saņem naudu par tiks "svarīgas lietas sakārtošanu" kā sēņošana un ogošana. Pilnīgs fufelis un anekdote. Tās piecas tārpus sagrauztās bekas un penšu bariņš, kas cīnās par tiesībām viņas ielikt savā groziņā jau nu noteikti būs tas, kas izcels mūsu ekonomiku saulītē. Atliek vien gaidīt tālākos soļus t.i. vid un pid reidus pa mežiem, jaunas valsts aģentūras veidošanu "Valsts sēņošanas un ogošanas lietu regulējošā aģentūra" (VSUOLRA), licenšu sistēmas ieviešana ar oligātiem eksāmeniem sēņu un ogu atpazīšanā un videi draudzīgu ievākšanas metožu pārzināšanā u.t.t. u.t.t. Veiksmi darbā visiem pajoliņiem.
Kolēģis JM no SAP
K
Agnese, pamēģini ieiet kādā mežā! Pēc privatizācijas Latvijā nekas nav skaidrs - kam un kurš mežs pieder. Ir tādi, kas laiž lielus suņus ogotājiem virsū, ir tādi, kas ar bisēm šauj. Tā vairs nav PSRS, kad vari droši mežā iet.
zinātājs
z
sūnaini vēro, pirmkārt, LB anormālās algas ir tikai augšgalam, otrkārt, viņi braukā gan darbdienās uz/no darba, gan pat brīvdienās darba vajadzībās ar privātu mašīnu.
Vērotājs >>Rudo
V
Protams kritizēt ir viegli. Man piemēram paskatoties valsts pārvaldi nav skaidrs kam mums ir vajadzīga valsts aģentūra „Kalnu slēpošanas sporta centrs” ? Kas mēs kautkādos Alpos dzīvojam ? Kamdēļ lielākā daļa automašīnu ar numuriem AA56 un AA66 ir vai nu A8, CL, X6 etc? Kādēļ ierēdņiem valsts un pašvaldības iestādēs tiek piešķirti džipi ar 4L motoriem un šoferiem, kuri tajos sēž un sildās ? Mašīnas taču var izmantot kā taksometrus, kad darba laikā piezvani dispečeram un izsauc mašīnu ar šoferi. Salīdzinot ar ogotāju nodokli, ietaupījums būtu desmit un simtkārtīgi lielāks.
Elizabete I
E
Paziistama seja , paziistama runasana ! :))
Rudo
R
Vērotājs: "...man ir nesaprotami, kādēļ šie cilvēki domā par kautkādām ogām, ja ir tik daudz neizmantotu iespēju kā valstij ekonomiski dzīvot un pelnīt." Vai vērotājs var kaut vienu neizmantoto iespēju nosaukt? Ko klusē un nepaspīdi ar plānu, kā "...valstij ekonomiski dzīvot un pelnīt "? Kritizēt un norādīt uz citu trūkumiem ir viss vieglāk. Ej taču ogot un sēņot!
k
vienmēr rējēju netrūkst. Lai nu kam, bet Bičevskiem nebūtu žēl maksāt sakarīgu piķi. Vieni no sakarīgākajiem profesionāļiem, žēl, ka tādu kā viņi, nav daudz.
patiesi
p
prieks, ka tiek domāts par konkrētām lietām, turklāt ne tikai konstatējot problēmu, bet arī piedāvājot loģisku risinājumu. Ja jaunlatvija tā turpinās, tad tur patiešām var gaidīt jaunu politiku.
reptilis
r
Jāmaina visa nodokļu sistēma, nevar būt tā ka ražotāji maksā vienādus nodokļus ar baņķieriem.
ogulācis
o
Beidzot kāds nolaidies no "mākoņu stumdīšanas" līdz konkrētu lietu līmenim. Šādi priekšlikumi nepieciešami katrā jomā.
nunu
n
ja 50 santīmu vietā pārstrādātājs spēj piedāvāt latu, tad diez vai būtu jāsatraucas par 6 santīmu nodokli, turklāt ne 15 santīmu kā paredz šī brīža situācija. nez, man jau gan liekas ļoti pozitīvi ja teorētiķi un makroekonomisti spēj risināt arī šauru jomu problēmas, īpaši mazturīgo iedzīvotāju papildus ienākumu veicināšanu. Nekā slikta neredzu, ja kompānija atlaiž apkopēju, kas no seifa izzog miljonus, lasi: ekonomika zaudē. Tas ir tikai un vienīgi apsveicami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas