Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Uz Pekinu dosies vien simts sporta fanu no Latvijas

“Šīs būs vienas no vismazāk apmeklētākajām spēlēm,” secina Olimpisko spēļu oficiālā biļešu aģenta Latvijā Express Travel valdes locekle Ruta Berkmane.

“Sākotnēji interese bija lielāka, vai nu cilvēki gaidīja, ka būs zemākas cenas, vai arī Latvijas un pasaules ekonomiskā lejupslīde ietekmēja izvēli doties uz Ķīnu vai nē,” fanu aktivitāti Dienai analizē R.Berkmane, “Ar Express Travel šogad uz Olimpiskajām spēlēm lido ap 100 cilvēku.”

Lai gan aviobiļešu cena uz Olimpisko spēļu laiku uz Ķīnu ir pat dubultojusies līdz aptuveni 900 latiem, šīs tik un tā būšot vienas no lētākajām Olimpiskajām spēlēm. “Atklāšanas ceremonija ir uz pusi lētāka nekā Atēnās, tāpat arī biļetes uz spēlēm ir nesalīdzināmi lētākas kā citus gadus, tādēļ, domāju, ka cilvēku viedokli bez ekonomiskas krīzes ietekmēja arī medijos esošā negatīvā informācija, par karstumu, smogu, par dabas katastrofām un politiku,” norāda tūrisma firmas pārstāve.

Nesagaidot prognozētos spēļu apmeklētājus, ir kritušās Ķīnas viesnīcu cenas, nu ievērojami samazināta arī pamata biļešu paketes cena, lai gan tā joprojām pārsniedz cilvēka prātam maģisko 1000 latu robežu, min R.Berkmane.

Citas lielākās tūrisma aģentūras Impro un Latvia Tours Dienai norādīja, ka šogad olimpiādes fanu aktivitātes nav vispār.

Diena jau rakstīja, ka uz spēļu atklāšanas ceremoniju dosies arī prezidents Valdis Zatlers. Viņš ir pieņēmis Latvijas olimpiskās komitejas uzaicinājumu atbalstīt savas valsts sportistus. "Olimpiskās spēles vienos tautas", izteicies valsts prezidents. Savukārt premjers Ivars Godmanis paziņojis, ka par došanos uz Ķīnu izlems īsi pirms spēlēm, jo tas būšot atkarīgs no darba grafika. Kā zināms, vairākas amatpersonas Eiropā ir atteikušās apmeklēt spēļu atklāšanas ceremoniju, tā protestējot pret Ķīnas politiku Tibetā un cilvēktiesību pārkāpumiem šajā valstī.

Olimpiskās spēles tiks atklātas 2.augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas