Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Uz vakanci stundas laikā piesakās desmiti, pat simti cilvēku

Par jebkuru vakanci šobrīd krasi pieaugusi interese, tādēļ ir grūti teikt, ka par darbu ārvalstīs interesējas vairāk, Dienai pastāstīja darba meklētāju portāla workingday.lv personāla atlases speciāliste Inta Krūze. Konkurence par brīvajām darba vietām pieaugusi, sākot ar pērnā gada septembri.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības līderis Pēteris Krīgers, trešdien pirms kārtējās tikšanās ar valdību, izteicās, ka arvien vairāk cilvēku, kas zaudējuši darbu, meklē iespējas doties strādāt uz ārzemēm. Cilvēki “gāž apkārt” Nodarbinātības valsts aģentūru un ir garas rindas darbā iekārtošanās birojos," intervijā LNT 900 sekundēm teica P.Krīgers.

Kā pastāstīja workingday.lv, pēc darba sludinājuma ievietošanas portālā stundas laikā tiek saņemti pat 300 pieteikumu. “E-pastā pieteikumi ienāk ļoti ātri,” situāciju raksturoja kompānijas pārstāve. Daudzi gan neatbilstot darba devēju prasībām, taču no tā var secināt, ka darba meklētāji piesakās uz ikvienu brīvu vietu. I.Krūze novērojusi, ka cilvēki ar augstāku kvalifikāciju piesakās arī uz “vienkāršākiem” darbiem. Workingday.lv stāsta, ka, piemēram, vakar publicētu darba sludinājumu par noliktavas pārziņa vietu apskatījuši jau tūkstotis cilvēku, bet pieteikušies jau 60.

Septembri, kā atskaites laiku, kad būtiski pieaugusi darba meklētāju interese par vakancēm ārvalstīs, minēja arī Nodarbinātības valsts dienestā. “Katram klientam jau ir savs stāsts un bieži cilvēki kā vienu no iespējām izskata iespēju – strādāt kādā no Eiropas Savienības valstīm,” pastāstīja aģentūras pārstāve Žanna Ribakova. Kā liecina NVA statistika pērn konsultācijas lūguši 8875 cilvēki, kas vēlējās doties strādāt uz ārvalstīm. Pēdējā mēneša laikā – janvārī, interese tikai pieaugusi, taču skaitļi vēl neesot dramatiski. 

Diena jau ziņoja, ka jaunākie dati par bezdarbu rāda strauju kāpumu. Oficiālo bezdarbnieku skaits sasniedzis jau 8,3% jeb 90 000 cilvēku. Bezdarbnieku statuss janvārī tika piešķirts 20 862 cilvēkiem, tas ir par 27 % vairāk nekā iepriekšējā mēnesī. Visaugstākais bezdarba līmenis reģistrēts Rēzeknes un Ludzas rajonos, taču bezdarbs janvārī strauji pieauga arī Rēzeknes pilsētā, Dobeles, Kuldīgas, Aizkraukles un Jēkabpils rajonos.

Jau ziņots, ka LBAS, darba devēji un pašvaldības kritizē valdības ieviestos pasākumus ekonomiskās krīzes laikā. Valdības plāns ietver arī būtisku svalsts pārvaldē strādājošo skaita samazināšanu.

(papildināts viss teksts)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Pašvaldības, darba devēji un arodbiedrības vienojas par prasībām valdībai

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas