Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Uzņēmēji: Ministru algas varētu piesaistīt reāliem rezultātiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Nezemnieks
N
Es jau varētu izteikties,kas esi tu....da laikam nelaidīšos līdz tavam līmenim. Pateikšu tikai to,ka NOPELNĪT nav stiepjams jēdziens, bet ļoti viennozīmīgs. Tas ka visādi tev līdzīgi smerdeļi valsts iestādēs ir šo vārdu devalvējuši un uzskata par sinonīmu vārdu salikumam "SAŅEMT ALGU"...nu tā ir tā mūsu zemītes problēma. Katrā ziņā, es, atšķirībā no daudziem, zinu kam mans darbs ir vajadzīgs, cik daudz par to cilvēki ir gatavi maksāt un vari man ticēt - nopelnu katru santīmu... un tikai tādēļ arī netaisos maksāt vairāk, lai tikai kāds ierēdnis - kafijotājs varētu maksāt mazāk.
jautrais
j
.. tad jau būs visi mīnusā.. vajadzēs no personīgiem iekrājumiem atdot..
Muļķu zemes pavalstnieks
M
Sāpīgi tev uzkāpu uz varžacs? mēs labi redzam kā lielās algas ir nopelnījuši valsts pārvaldē kafiju dzerošie,un kāds ir viņu "darba" rezultāts. "Nopelnījuši" - tas ir stipri staipāms jēdziens. Tu esi tipisks mietpilsonis un egoists,bet mēģini saprast,kamēr vieni strādās par vēdera tiesu un otri peldēsies viņu darba augļos,tava labklājība būs zem lielas jautājumu zīmes.
anonīmais šakālis
a
Tagad es maksāju par tevi. Neomulīgi nejūties? Tev jau kauna nav.
Toms
T
Ne jau nu uzņēmēji būs tie, kuri vērtēs ministru darba kvalitāti! Lai paskatās paši godīgāk pret savu attieksmi pret valsti un tad noņemas ar kritiku. Mums jau te daži superuzņēmēji uzmetās par labas Latvijas veidotājiem. Kur palika? Ja nevar apkāst valsti, tad nevar pastāvēt! Tāda viņu attieksme!
Nezemnieks
N
Klau tu - muļķīti. Sākumā pamaini savu terminoloģiju. Ja kāds SAŅAEM algu, tad es varētu arī piekrist kaut kādai progresējošai nodokļu aplikšanai, bet, ja cilvēki algu NOPELNA, tad netaisnība ir no viena ņemt vairāk tikai tādēļ, ka viņš ir strādīgāks, čaklāks, gudrāks. Vienīgā patiesā taisnība ir - kad katrs saņem tik, cik nopelna, bet maksā par to,ko patērē.
Muļķu zemes pavalstnieks
M
Vispirms jau jāsaprot,ka,ja tirdzniecības bilance negatīva,tad VALSTS dzīvo pāri saviem līdzekļiem,bet ja ir budžeta deficīts,tad VALDĪBA dzīvo pāri saviem līdzekļiem. Tieši ārējās tirdzniecības deficīts izsauc valdības budžeta deficītu un nevis otrādi. Par progresīvo nodokli. Jebkurš cilvēks savas eksistences nodrošināšanai tērē kādu noteiktu summu,kas ir aptuveni vienāda visiem . Papētīsim kāda situācija veidojas,kad no saņemtās algas atskaita šo eksistenciālo izdzīvošanas minimumu,un cik brīvo līdzekļu paliek citu humanitāro vajadzību apmierināšanai. Ja salīdzinām cilvēku,kas saņem uz rokas 300 latu un otru,kas saņem 3000 latu,tātad 10 reizes vairāk, tad, ja atskaitām plikai izdzīvošanai nepieciešamos,nu teiksim 200 latus uz cilvēku, tad pirmajam paliek pāri 100 latu,bet otrajam 2800 latu, tātad ne 10,bet jau 28 reizes vairāk . Un te jau arī slēpjas progresīvā ienākumu nodokļu jēga ! ! ! Tagad šī netaisnība kļūst acīm redzama,cilvēks,kurš saņem 300 latu un,ja vēl viņa aprūpē ir apgādājamie,praktiski strādā par vēdera tiesu,bet otrs ar 3000 latu algu dzīvo kā niere pa taukiem,progresīvā nodokļa mērķis ir izlīdzināt šo netaisnīgo starpību un veidot turīgu vidusslāni.
purveklis
p
Dāvātos pisķikus turpmāk vajadzētu izmantot nācijas pašstīrīšanās nolūkos nevis deguna urbināšanai vai riekstu dauzīšanai.
gribēt nav kaitīgi
g
Bet kāpēc lai es maksātu par sevi un vēl arī par tevi? Tie, kas visskaļāk kliedz par progresīvo nodokli, jau tagad vismazāk maksā, bet daži progresīvā nodokļa ideologi pat gribētu tādu kārtību, ka viņi nemaksā neko un valsts viņiem vēl piemaksā - no citiem atņemtā, protams. Tikai neiznāks citiem atņemt tik daudz, lai visi sarkanā karoga vicinātāji varētu uz citu kūkuma labklājības valstī iebraukt. Vispār neiznāks neko citiem atņemt, biedri. Vajadzēs vien pašiem strādāt un pašiem par sevi maksāt nodokļus. Un vajadzēs domāt, kā iegūt labāku kvalifikāciju un nopelnīt vairāk, tā vietā lai gaudotu, ka no mazajām algām arī atvelk nodokļus.
Vells
V
Ideja nav slikta, bet ko darīs krjistovskis? Piemaksās? Savādāk nekā nesanāk
Mr. Dust
M
Un ko darīt ar tiem, kas visu šo putru ievārīja ? Kalvīti, piemēram ?
Juhans
J
Jo sliktāks ministrs, jo vieglāk uzņērmējam.
Nezemnieks
N
Tā ir demagoģija par to,ka redz tā valsts pārvalde neesot vienkāršam cilvēkam izprotama. Kā mēs redzam no līdzšinējās pieredzes - vis nesaprotamākā lieta tā ir tieši tiem valsts pārvaldītājiem - ierēdņiem un politiķiem. Vispārēji labas pārvaldības principi ir pilnīgi identiski - gan konditorejas cehā, gan valstī, vēl jo vairāk,ja ņem vērā,ka globālā mērogā tā Latvija savas ekonomikas un potenciāla ziņā stipri vien atpaliek no daudziem normāliem Rietumu uzņēmumiem.
janis rozitim
j
ja tu esi tik gudrs un uzskati, ka ministram nav ne vaina 4 gadus neparko neatbildet, bet sanemt labu algu, kapec neej pats par ministru? Tas tak tev ka uznemejam butu labi saprotams biznesa plans-neko nedarit un pelnit! kaut ka rindu neredzam uz sim profesijam, redzam tikai cinismu, kad runa iet par kaut ko politisku. The economist jau noradija, ka Latvija demokratijas limeni atpaliek no igaunijas, jo ir zema politiska kultura, lizdaliba un politiska atbildiba. tas par tadiem ka tu- Rozit.
!
!
Šī valsts nav īsti uzņēmums, drīzāk jau kāda galda spēle, varbūt Monopols.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas