Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Uztraukumu par valdības rīcībspēju neslēpj arī TP vietējie līderi

Tautas partija uzskata, ka Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdības koalīcija nav rīcībspējīga un tās pastāvēšanai vairs nav jēgas, piektdien pēc partijas paplašinātās valdes sēdes Dienai sacīja Tautas partijas līderis Mareks Segliņš. Tajā arī vietējie līderi nav slēpuši uztraukumu par tagadējās valdības rīcībspēju un partijas vietu tajā.

Taču piektdien valde nekādu lēmumu nepieņēma, par to tā lems pirmdien, informēja Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis. Viņaprāt, ir jāmēģina izveidot jaunu valdību, bet, ja tas neizdodas, viņš cer, ka TP rosinātajiem Satversmes grozījumiem būs nepieciešamais atbalsts Saeimā. Reģionu pārstāvju noskaņojums liecinājis par atbalstu Satversmes grozījumiem, kas paredz Saeimas tiesības pašai lemt par pilnvaru termiņa saīsināšanu. Pēc premjera preses sekretāra Edgara Vaikuļa rīcībā esošās informācijas, valdības vadītājs nav bijis informēts, ka TP valdes darba kārtībā ir jautājums par valdības pastāvēšanu. Sagaidāms, ka par šo paziņojumu premjers vispirms vēlēsies dzirdēt TP vadības skaidrojumu. "Mēs negāžam Ivaru Godmani, bet ir jārunā par jaunu valdību," Dienai sacīja Cēsu mērs Gints Šķenders, norādot, ka politiskajā līmenī nav ekonomiskā piedāvājuma. TP šaubas par koalīcijas vienotību pastiprinājās pēc Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) brīdinājuma premjeram, ka ZZS varētu atsaukt savus ministrus, ja netiks pieņemti zemnieku atbalsta pasākumi. Premjers uz to reaģējis, sasaucot valdības ārkārtas sēdi pirmdien. TP līderis M.Segliņš uzskata, ka ZZS rīcība ir bezatbildīga un šī koalīcija vairs nespēs pieņemt atbildīgus un grūtus lēmumus, tāpēc jauna valdība ir jāveido pat tad, ja pēc trīs mēnešiem notiek vēlēšanas. M.Kučinski pārsteidzis arī premjera paziņojums par savas algas samazināšanu, kas neesot pārrunāts ar partneriem, kā arī negaidītā ministriju reorganizācijas plāna izplatīšana piektdienas vakarā. Daudz svarīgāk bija sagatavot turpmākās rīcības plānu, uz kura bāzes varētu konsolidēt koalīciju, pieļauj M.Kučinskis. Pašvaldību pārstāvji TP sēdē norādījuši uz neziņu par valstij piešķirtā starptautiskā aizdevuma izlietojumu, kā arī uz nepieciešamību paātrināt ES struktūrfondu līdzekļu apguvi, "to pārprogrammējot uz ekonomikas atveseļošanu", teica Madonas mērs Andrejs Ceļapīters. Viņš uzskata, ka fonda naudu varētu dot tieši uzņēmējiem vai arī valsts un pašvaldību pasūtījumiem, kas arī palīdz ekonomikai izdzīvot. TP reģionu pārstāvji kritiski vērtējuši informācijas trūkumu, uzskatot, ka TP vadībai, ministriem ir jāinformē pārstāvji pašvaldībās, kā arī valdībai ir jāskaidro sava rīcība sabiedrībai. Piemēram, neesot skaidrs nesenais valdības lēmums par valsts autoceļu fonda līdzekļu pārdali par labu valstij, kuras daļa palielinās no 70 uz 77%, savukārt pašvaldību mērķdotācijas samazinās no 30 uz 22,8%. Plānoto divu stundu vietā TP sēde ilga vairāk nekā četras, tajā bija arī TP dibinātājs Andris Šķēle. Uz žurnālistu vaicāto, kā partijas reģionu cilvēki vērtē sava finanšu ministra Ata Slaktera darbību, pozitīvu atbildi neizdevās saņemt. Uzrunātie vai nu novērsās, zīmīgi pasmaidīja, vai izlikās, ka jautājumu nav dzirdējuši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

 

Segliņš: šī koalīcija vairs nav rīcībspējīga

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas