Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vāc ziedojumus gan Gruzijai, gan krieviem Dienvidosetijā

Lai palīdzētu Gruzijai, kur jau vairākas dienas noris karadarbība, Latvijas – Gruzijas sadarbības fonds sācis līdzekļu vākšanu šīs valsts atbalstam. Ziedot iespējams, pārskaitot naudu uz konkrētu konta numuru, no pirmdienas pēcpusdienas varēs ziedot arī portālā Ziedot.lv.

"Gruzijas armija vakar vienpusējā kārtā organizēti atstājusi karadarbības zonu un pārtrauca uguni, aicinot Krievijas pusi slēgt pamieru. Tajā pašā laikā Krievijas aviācija turpina bombardēt Gruzijas teritoriju. Cieš civiliedzīvotāji, ir liels bojāgājušo un ievainoto skaits, ir izveidojusies akūta nepieciešamība pēc starptautiskās palīdzības Gruzijas iedzīvotājiem," teikts fonda preses paziņojumā.

Latvijas – Gruzijas sadarbības fonda vadītājs Andrejs Krūskops stāsta, ka šobrīd Gruzijā notiek tikšanās ar valsts un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, lai noskaidrotu kāda veida palīdzībai tai nepieciešama visvairāk un kam novirzīt savāktos līdzekļus. Šī informācija tiks apkopota šīs dienas laikā.

Sniegt finansiālu atbalstu Gruzijai būs iespējams arī portālā Ziedot.lv, pavēstīja tā vadītāja Rūta Dimanta.

Tāpat palīdzēt paredzējis arī Latvijas Sarkanais krusts (LSK), Diena uzzināja organizācijā. Tuvākajās dienās tiks noskaidrots, kāda palīdzība nepieciešama, un kādu palīdzību iecerējusi sniegt Latvijas valdība, lai izlemtu, vai LSK vākt mantiskos vai finanšu līdzekļus.  

Tikmēr par ziedojumu vākšanu, lai palīdzētu krieviem Dienvidosetijā, pirmdien paziņoja Liepājas krievu kopiena.

Tā pieprasa arī skaidrojumu no Ārlietu ministrijas par to, kādu režīmu Latvija atbalsta Gruzijā, tērējot arī viņu nodokļus. "Liepājas krievu kopiena savu 3000 biedru vārdā nosoda Gruzijas agresiju pret mūsu tautiešiem - Dienvidosetijas iedzīvotājiem. Mēs aicinām visas konfliktā iesaistītās puses nekavējoties izbeigt karadarbību," teikts kopienas pārstāvju izplatītajā paziņojumā masu medijiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Ziedot Gruzijai


LATVIJAS – GRUZIJAS SADARBĪBAS FONDS
Reģ.Nr.: 40008124756
Konts: LV67HABA0551021074195
Maksājuma mērķis: „Atbalsts Gruzijai”

Ziedot Dienvidosetijai

Naudu ar atzīmi "Latvija-Osetijai" var pārskaitīt uz kontu LV59PARX0007606090001.
Ziedojumi un siltās drēbes tiek pieņemti arī Liepājas Krievu mājā Brīvzemnieka ielā 56 darba dienās no plkst.11 līdz 15.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas