Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Vai jaunattīstības valsts?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Randy, Bayern, Deutschland, EU
R
Jūlis 08:15 Zanders apskata Latviju gan šā gan tā, bet aizmirst, ka Latvija ir maza valsts.>>>>>> Juuli, Juus aimirstat ka arii Igaunija ir maza. Un arii Beljgjija. Un ja runaa par platiibu - vai Latviju un Nniiderlandi esat saliidzinaajis?
ieteikums
i
Elites surogātu, visādus tur kompartijas un komjaunatnes sekretārus un citus švaļus nevajag saukt par eliti.
Skatītājs
S
Ir ļoti vilinoši pieslieties (pašiedvesties) viedoklim, ka slimība ir ārstējama, tai nav neizbēgamības (ģēnētisks, piemēram) raksturs. Tas ir pozitīvi, tas ir vēlami, tas ir vienīgais ceļš uz atveseļošanos, JA!!! tāda tomēr iespējama. Tomēr, kā skumji zināms, ir arī paliatīvās aprūpes nodaļas slimnīcās, kur nedziedināmie tiek remdēti (cik nu iespējami un ja iespējami), gaidot savu promiešanu. Tur nav uzmundrinošā, optimistiskā, cerīgā gaisotne: gan jau izārstēsimies! Tur cilvēkiem palīdz PIEŅEMT neizbēgamo bojāeju. Labi, un tagad konkrēti: Interesanti pat būtu paklausīties ko tik var sagudrot kā attaisnojumu faktam, ka Latvija ir astes galā (faktiski jau pēdējā) visiem progresīvajiem procesiem un priekšgalā lielākajā daļā destruktīvo norišu ES valstu "draudzīgajā saimē"! Nu milzums objektīvu "ārpus katra konkrētā individa iespējām" pastāvošu iemeslu. Vai ne? Taču es domāju, ka vaina ir tieši un tikai indivīdā, to kopumā, kas Latviešu nācija, to mentālajā kultūrā, vērtību sistēmā, ierasto rīcības modeļu kopumā: anekdote par katlu Ellē, kuru velni nesargā, jo tur latvieši vārās - kā kāds rāpjas ārā, tā pārējie ierauj atpakaļ, ir precīzi raksturojoša. Ne mana cūka, ne mana druva, savs krekls tuvāk un lai kaimiņam zirgu zibens nosper (pārāk smaidīgs pēdējā laikā - kaimiņš domāts). No kurienes tas?! - ziniet, tam pat nav nozīmes, no kurienes radusies neārstējamā slimība. Tā ir NEĀRSTĒJAMA. Latviešu nācija ir lemta iznīcībai tieši to iemeslu, īpašību dēļ,kas ļāva tai saglabāties cauri "kalpu būšanas" gadsimtiem. Var teikt - tā ir iedzimtība, ģenētika. Šī konkrētā nācija nav piemērota savam valstiskumam. Un ja tādu izdosies saglabāt, tad tā nebūs šī latviešu nācija. Kā tas notiks - grūti teikt, kā tieši, bet notiks, jo jaunie cilvēki (un ne tikai Latvijā) dzimst ar citu gēnu komplektu. Nācija kā valstiskuma pamats ir relatīvi nesena parādība (vai būs pat pāris gadsimti?). Manuprāt šī lieta atkal sāk zaudēt savu nozīmību totālās globalizācijas apstākļos. Latvjias zeme nepazudīs. Nu nebūs latviešu! Un vai tas ir tik slikti? Tā globāli?
vilis
v
Dīvaini uzstādīts jautājums!Šo problēmu mēs jau esam izlēmuši 2004.gadā,iestājoties ES.Dabiski pārņemot Vācijas,kā galvenā dzinējspēka ES, vērtības.Zviedrija daudz no tā neatšķiras.
AT
A
Diemžēl dzīves realitāte ir tā, ka lielākā daļa izglītoto pašlaik izbrauc uz ārvalstīm, kur strādā darbu, kuram īpaša izglītība nav nepieciešama, tajā pat laikā Latvijā pietrūkst darba roku melnajam nekvalificētajam darbam.Pie mums brauc viesstrādnieki lai strādātu darbus, kurus vietējie uzskata par sevis necienīgiem. Lielākā daļa dzērāju, par tādiem ir kļuvuši aiz izmisuma, ka nevar pabarot savus bērnus. Ļoti nedaudzi ir tik stipri, ka nebūdami valsts amatos spēj izturēt šajā valstī notiekošo. Tomēr veselais saprāts uzvarēs. Starp citu, kārtīgam saimniekam vaisliniece vienmēr būs vērtīgāka par ālavu...:)
arī prom
a
Kompis ir Islandē - Tolvutek salikts LG laptops ar dāņu klaviatūru (islandiešu-norvēģu-dāņu valodas maz atšķiras - gandrīz vien tikai izrunā) ... ... un teikt, ka ķīnieši (korejiešus pat nepieminēju ! ) ir slaisti var laikam teikt tikai pilnīgs idiots. Var. Arī nepilnīgs idiots var. Arī No malas var. Es saku tik vien to, ko redzu un zinu pats ... Ne ko no malas noskatījis kāds no malas ...
Ansis
A
Atkal vecā ālavniece un vīriešnīdēja Ieva visu problēmu sakni saskata daudzbērnu ģimenēs un dzērājvīros. Kā gan tev, Ieviņ, nav paveicies! Bet tici gan, ka ne visiem tā iet un pat ne vairumam. Tava personiskā nelaime nav visu vīriešu vaina. Lai to saprastu, nevajag īpaši kvalitatīvu izglītību ne dabas, ne inženierzinātnēs. Pietiks ar nenobastotu oktobrēna kursu humanitārajās.
No malas
N
Jā, jā. Paskaties labi sev apkārt un vai tu redzi kaut ko, ko ir ražojuši čaklie eiropieši - latvieši un islandieši un ko radījuši slaisti ķīnieši. Droši vien arī kompis un klaviere uz kuras klabini savas muļķības ir Ķīnā nevis Islandē ražots. Teikt, ka ķīnieši vai korejieši ir slaisti var laikam teikt tikai pilnīgs idiots.
Ieva
I
Nākotne ir cilvēkos, kas ir ieguvuši kvalitatīvu izglītību dabaszinātnēs un inženierzinātnēs, nevis vienkārši kvantumā. Ir, protams, pozitīvas daudzbērnu ģimenes, taču atbalstīt pļēgurus, kas dzemdē, lai būtu pabalsts, ko nodzert....
arī prom
a
vo vo ... perspektīva iepriecinoša ... Tiem, kas sevi redz vagara-uzrauga-kontroliera lomā ... tam ķīniešu etc darbaspēkam, kam valdība gatavo "augsni" lv mazapdzīvotajā teritorijā, no tās konsekventi izkonsolidējot patsmit tūkstošus lv etniskās mažoritātes? vai ik mēnesi ...
Arturs - Pensionars
A
Paldies par norādi . Ķīnā ir 1,3 miljardi cilvēku,pārdesmit miljonu slaistu vienmēr atradīsies.Domāju,ka Pekinā to labi zin,jo jebkurš foto no tās puses rāda,ka visūr stāv kārtības uzraugu un citādu vagaru rindas.
Arturs - Pensionars
A
Tianjinas provincē Ķīnā,kura ir 1/4 daļa no Latvijas teritorijas,tāds Kurzemes gals,dzīvo 102567 000 iedzīvotāju,jā ,jā 102 miljoni , tikai ! 9310 cilvēku uz kvadrātkilometru,Honkongā,kur 1095 kvadrātkilometru teritorijas dzīvo 7,1 miljons iedzīvotāju, Berlīnē ,tā esot viena no visbiezāk apdzīvotajām vietām vecajā pasaulē, ir 3,5 miljoni ,3819 cilvēku uz kvadrātkilometru. Latvijā ,kā zināms,35 cilvēku uz kvadrātkilometru, Igaunijā mazāk tikai - 30 civēku,savukārt Holandē kura ir Latvija bez Latgales dzīvo 16,5 miljoni 396 uz kvadrātkilometru,pat pundurvalstī Luksemburgā tikai - 189 .Vispār rietumu pasaulē kur biezāks,tur ienākumi uz vienu cilvēku lielāki.Arī Rīgā,pret jebkuru valsts reģionu ienākumi 2-4 reizes augstāki.Nu jā , jautājums,kāpēc esam grāvī ? Viss tikai galvās,kā sāka pirms 20 gadiem brēkt par latviešu darba tikumu un zemnieku tautas priekšrocībām tā arī turpina kladzināt . Kur atrodas mūsdienu pasaule,kā tā domā , kā tiek pārvaldīta , kādas viltības izmanto, lai bagātība ritētu uz konkrētās zemes pusi ,par to praktiski netiek teikts nekas.Lielākā atrakcija ko te var novērot ir krekla plēšana uz krūtīm krievu dzērājmatrožu stilā, ar saukli visi zog ,viss nozagts, nepareizi sadalīts.Kas radīts,ko darīt,kā strādāt jaunajiem,kuri padomiju redzēt nav redzējuši , par to ne pušplēsta vārda.Un tad brīnāmies...
arī prom
a
... par stereotipiem : nudien nezinu, kā tur Ķīnā - neesmu bijis - bet ... cik nācies ar ķīniešiem sastapties šet, Islandē ... moins ... tādus slaistus pat pad. armijā nebij gadījies sastapt ...
Arturs - Pensionars
A
Jaunattīstības zeme Ķīna rāda attīstības brīnumus.Kāds rietumu žurnālists pabijis krievijas pilsētā Blagoveščenskā,Amūras upes krastā uz Ķīnas robežas raksta par uzskatu muļķībām,ka ķīnieši pārpludinājuši sibīrijas tālos austrumus.Jā viņi tur esot,bet ne vairāk, pat krietni mazāk nekā ASV.Viss esot gluži otrādi,vietējo universitāti beigušie krievi,kas tur tagad apgūst ķīniešu un angļu valodas,pūļu pūļiem raujas strādāt uz kaimiņvalsti kur izpeļņa augstāka un,ja vēl angļu valodas minimums tad strādājor pie vismodernākajiem rietumu darbagaldiem un aparatūras.Otrs šī žurnālista atklājums,krievu sievietes nu jau vairāki tūkstoši,izgājuši pie ķīniešu vīriem,jo Ķīnas problēma ir tieši jaunu sieviešu trūkums valstī.Uzrunātās sievietes esot teikušas visatzinīgākos vārdus par vīriem,bet pats,manuprāt ,interesantākais,ķīniešu vīriem esot vairāk naudas.Ko teiksim par mūsu stereotipiem ?
AT
A
Valstij pirmkārt jāatbalsta tie, kas rūpējas par valsts izaugsmi un nākotni

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas