Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Vai liecinieks tiesvedības procesā Latvijā var justies droši?

Šā gada 1.septembrī Jūrmalas tiesā iesniedzu lūgumu par papildus drošības līdzekļa noteikšanu apsūdzētajam Jūrmalas pilsētas domes deputātam Raimondam Munkevicam. Dažas dienas vēlāk mans iesniegums tika publiskots vairākos masu medijos gan televīzijā, gan rakstošajos izdevumos. Uzskatu, ka tādējādi visrupjākajā kārtā ir pārkāptas manas tiesības, ko aizsargā likums.

Likums "Par tiesu varu", Informācijas atklātības likums un Fizisko personu datu aizsardzības likums skaidri un nepārprotami nosaka, ka jebkuram dokumentam, kas tiek iesniegts tiesai saistībā ar konkrēto lietu (lietas materiāli), ir ierobežotas pieejamības informācijas statuss. Personas, kas nav lietas dalībnieki, ar tiem var iepazīties tikai un vienīgi tad, kad spēkā stājies galīgais tiesas nolēmums, pie tam – ievērojot likumā noteiktos ierobežojumus.

Publiskojot manu iesniegumu, ir pieļauta rupja nolaidība, jo lietas materiāli ir nodoti ne tikai nepiederošām personām, bet ir publiskoti arī mani personas dati. Sižets Lavījas Neatkarīgās televīzijas ziņās 3.septembrī un publikācija Neatkarīgajā Rīta Avīzē 6.septembrī ir nodarījusi kaitējumu manām ar likumu aizsargātajām personas interesēm, ļaujot man izdarīt pieņēmumu par mēģinājumu iespaidot mani kā liecinieci.

Vai esat pārliecināti, ka turpmāk liecinieki nebaidīsies piedalīties tiesvedībā, zinot, ka lietas materiāli un personas sensitīvā informācija tik apbrīnojami viegli kļūst pieejama visplašākajai auditorijai?

Savu tiesību aizsardzībai esmu sagatavojusi iesniegumu Tieslietu ministram un Datu valsts inspekcijai, lūdzot noskaidrot visus ar šo situāciju saistītos apstākļus, noskaidrot vainīgās personas un saukt viņas pie likumā noteiktās atbildības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas