Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Vaira Vīķe-Freiberga: sievietēm vēl aizvien grūtāk izvirzīties augstos amatos

Vaira Vīķe-Freiberga ceturtdien Briselē Eiropas Parlamentā uzstājās kā galvenā runātāja konferencē "Sievietes Eiropā: sasniedzot paritāti". Konference Briselē notika dienā, kad Eiropas Savienības valstu vadītāji izraugās ES prezidentu. Latvija šim amatam virzīja V.Vīķi – Freibergu.

Bijusī Latvijas valsts prezidente atzina, ka Eiropā sievietes ir kopumā daudz labākā stāvoklī nekā daudzos citos pasaules reģionos, tomēr atzina, ka daudz vēl darāmā arī Eiropā vienlīdzības sasniegšanai, piemēram, sieviešu augstos amatos politikā un uzņēmējdarbībā ir daudz mazāk nekā vīriešu. Viņa pauda, ka sievietēm vēl aizvien ir ievērojami grūtāk izvirzīties augstos amatos nekā vīriešiem un darbojas "veco zēnu klubiņu" princips, ka tiek iesaistīti "savējie". V.Vīķe-Freiberga, atsaucās uz ASV veiktu pētījumu, kas liecina, ka tie uzņēmumi, kuru padomēs ir lielāks sieviešu skaits, finanšu ekonomiskajā krīzē cietuši mazāk. Viņa izteica pieņēmumu, ka, ja vairāk sieviešu būtu uzņēmējdarbības un finanšu sfēras augstos amatos, varbūt šī krīze pasaulē nebūtu tik dziļa. V.Vīķe-Freiberga uzmundrināja konferences dalībnieces, aicinot uzdrošināties darīt dzīvē to, ko viņas patiesi vēlas. Auditorija runas noslēguma pateicās V.Vīķei-Freibergai ar lielām ovācijām, vēsta V.Vīķes – Freibergas pārstāve Daina Lasmane.

Konferenci rīko Šūmaņa fonds sadarbībā ar FAES (Fondu sociālām studijām un analīzei), Konstantīna Karamanlis institūtu demokrātijai, Ano Pro Evropu asociāciju un Ithaka fondu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas