Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vairāk nekā 400 latu liela īres un transporta kompensācija novembrī izmaksāta 13 Saeimas deputātiem

Pagājušā gada novembrī vairāk nekā 400 latu liela transporta un dzīvojamās telpas īres kompensācija izmaksāta 13 Saeimas deputātiem, savukārt 38 tautas kalpi nekādu kompensāciju nav saņēmuši, liecina informācija Saeimas mājaslapā.

Reformējot deputātu atalgojuma sistēmu, Saeima jau 2010.gadā atteicās no piemaksām par komisiju un apakškomisiju sēžu apmeklēšanu, kā arī no reprezentācijas naudas, sakaru izdevumu un transporta izdevumu kompensācijām. Saglabāta tika vienīgi apvienotā kompensācija par transporta izdevumiem un telpu īri. Šīs kompensācijas maksimālais apmērs atkarīgs no deputāta dzīvesvietas, un tās saņemšanai jāuzrāda attaisnojoši dokumenti.

Lielākā iespējamā kompensācija ir 471 lats, un šāda norma novembrī piešķirta tikai vienam deputātam - no Latgales ievēlētājam Jurim Viļumam (ZRP). Viņš gan saņēmis tikai 450 latus - 300 latus dzīvojamo telpu īres kompensāciju un 120 latus kā transporta izdevumu kompensāciju.

457 latu kompensācija piešķirta diviem deputātiem - Gunāram Igaunim (ZRP) un Aleksandram Jakimovam, kuri to saņēmuši pilnā apmērā.

Vēl 12 deputātiem bija tiesības novembrī saņemt 443 latu kompensāciju, bet ne visi to izmantoja pilnā apmērā.

Kā liecina informācija Saeimas mājaslapā, lielāko dzīvojamās telpas īres kompensāciju - 439 latus - novembrī saņēmusi deputāte Marjana Ivanova-Jevsejeva. Savukārt lielākā transporta kompensācija - 398 lati - izmaksāta Jānim Dūklavam (ZZS).

Kopā novembrī kompensācijās deputātiem izmaksāti 14 052 lati, bet oktobrī - 5079 lati, jo jaunā Saeima darbu sāka tikai mēneša otrajā pusē.

Gan pērn, gan šogad deputātu amatalga ir 1417 lati pirms nodokļu nomaksas.

Papildus noteiktajam atalgojumam deputātam arī izmaksā mēnešalgas daļu par attiecīgo amatu pildīšanu, to nosakot mēneša vidējās darba samaksas apmērā, kas noapaļots pilnos latos. Piemēram, Saeimas priekšsēdētājam piemaksā 766 latus, Saeimas priekšsēdētāja biedram - 655 latus, Saeimas sekretāram - 655 latus, Saeimas sekretāra biedram - 615, frakcijas vai komisijas priekšsēdētājam - 190 latus, frakcijas vai komisijas priekšsēdētāja vietniekam vai komisijas sekretāram - 155 latus, apakškomisijas priekšsēdētājam - 120 latus un apakškomisijas sekretāram - 75 latus.

Decembrī deputātu kopējais atalgojums bijis 155 679 lati, novembrī - 153 742 lati, bet oktobrī - 75 586 lati.

Lielākais atalgojums mēnesī ir Saeimas prezidija locekļiem - no 2000 līdz 2300 latiem, savukārt ierindas deputātiem, kam nav amatu komisijās, atalgojums bijis 1417 lati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas