Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vairāk nekā piektā daļa iedzīvotāju ir pensijas vecumā

Lai arī 2007.gadā Latvijā bijis lielākais dzimušo bērnu skaits kopš 2000.gada, tomēr vēl joprojām zemā dzimstība, salīdzinoši augstais mirstības līmenis un negatīvais migrācijas saldo nespēja pozitīvā virzienā mainīt nelabvēlīgo Latvijas iedzīvotāju novecošanās tendenci, secina Centrālā statistikas pārvalde.

2008.gada sākumā nedaudz vairāk nekā piektā daļa Latvijas iedzīvotāju bija pensijas vecumā, liecina šodien publicētie CSP dati. Saskaņā ar Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras datiem pērnā gada beigās pensiju saņēmuši 567 tūkstoši iedzīvotāju. Salīdzinot ar 2006.gadu, pensionāru skaits samazinājies par 8,7 tūkstošiem jeb par 1,5 %. Lielākā daļa (82,3 %) no pensiju saņēmējiem bija vecuma pensionāri. 2007.gada laikā no jauna piešķirtas 16 tūkstoši vecuma pensijas, kuru vidējais apmērs bija 138 lati. Vīriešiem piešķirtās pensijas apmērs bija augstāks nekā sievietēm (atbilstoši 151 un 118).2007.gadā, salīdzinot ar 2006.gadu, ikmēneša izmaksātās pensijas vidējais apmērs palielinājās visu grupu pensionāriem un vidēji gadā sasniedza 106,23 latus.

Salīdzinot vecuma pensijas ar citām Baltijas valstīm, Latvijā 2007.gada pēdējā ceturksnī tās ir bijušas viszemākās (Latvijā - 177 eiro, Lietuvā - 182 eiro, Igaunijā - 240 eiro).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas