Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Vairākas versijas, kādēļ amatu pameta SAB direktora vietnieks Dzenītis

Līdzšinējā Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora vietnieku Uldi Dzenīti amatā nomainījis bijušais Drošības policijas 2.pārvaldes, vēlāk SAB Ārējās izlūkošanas pārvaldes darbinieks Andis Freimanis. Par to piektdien vēstī Neatkarīgā Rīta avīze.A.Freimani raksturo kā profesionāli, kurš izgājis kursus Rietumu specskolās un saņēmis atzinīgas atsauksmes no Rietumu kolēģiem.

Viņš esot lietišķs, racionāls, analītiski domājošs, neiztapīgs un neglaimojošs priekšniecībai, spējīgs piedāvāt priekšniecībai oriģinālus nestandarta problēmas risinājumus, raksta avīze.Ziņa par U.Dzenīša pēkšņo aiziešanu pensijā atklātībā nonāca tikai augusta beigās pēc sižeta TV3 pārraidē Nekā personīga, lai gan tas bijis zināms jau jūlijā. Tikmēr oficiāli informācija par šo augsta ranga specdienesta darbinieka pensionēšanos joprojām oficiāli nav darīta zināma Saeimas Nacionālās drošības komisijai. Nacionālās drošības padomes locekļi apgalvojuši, ka ziņu par U.Dzenīša atkāpšanos uzzinājuši no preses.Vienīgi Valsts prezidents Valdis Zatlers par U.Dzenīša lēmumu saņēmis informāciju īsi pēc lēmuma pieņemšanas jūlija vidū. Tomēr ne prezidentam, ne viņa padomniekam drošības jautājumos Raimondam Rožkalnam nekas nav zināms par U.Dzenīša lēmuma iemesliem.Laikraksts norāda uz vairākām versijām par U.Dzenīša patiesajiem iemesliem. Oficiālā versija saistīta ar apstākļu sakritību izdevīgas izdienas pensijas iegūšanai. Pārējās saistītas ar pieļautajām kļūdām pielaižu izsniegšanā valsts noslēpumu saturošai informācijai, U. Dzenīša konfliktu ar bijušo Ārlietu ministrijas darbinieku Andri Spūli, kā arī ar informācijas noplūdi no Ukrainas drošības dienesta, kurā pēc promaskavisko politiķu uzvaras vēlēšanās notika pamatīgas reformas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas