Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Vairums SC deputātu neatzīst okupāciju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
VA'
V
Ja caur valsti 8 stundas ar mopēda ātrumu velkas neliela tanku grupa, kurai ceļā neviens pat saplīsušu ilksi nenomet, bet Rīgā, Doma laukumā tos sagaida ar ziediem (dokumentāls vēstures fakts!), ja valsts pilsoņi, grozi kā gribi, bet viennozīmīgi demokrātiskās vēlēšanās ievēl jaunu Saeimu (iepriekšējo Ulmanis bija atlaidis), un šī Saeima izsaka tautas gribu pievienoties PSRS - kāda tur, lūdzu, okupācija?
Dzērumā karātavu laukumā
D
varoņus tēlo, bet uzņemties atbildību par pastrādātajiem noziegumiem nav dūšas.
Gljebs Zeglovs - trusim
G
Sii "sociaalistiskaa revoluucija" notika ljoti interesantaa veidaa, PSRS pusei ar ultimaatu pieprasot valdiibas mainju un papildus PSRS karaspeeka kontingenta ievesanu. Vieniigaa brunjotaa ciinja sajaa "revoluucijaa" bija NKVD uzbrukums Latvijas robezsardzei. Taadas taas lietas, komunistiskais nejeega. Par "ziedu laikiem PSRS" pat tajos laikos bija jaabuut ar komunistu izskalotaam smadzeneem, lai taadiem murgiem ticeetu. Bet lai siem murgiem ticeetu TAGAD ir jaabuut vai nu pilniigam nejeegam vai apmaksaatam melim. Un es kaut kaa neredzu ka braaliitis komunistiskais trusiitis steneetu tajaa verdziibas juugaa, tiesi otraadi, nabadzinjam pat atrodas laicinsh darba laikaa paspamot.
Laimonis
L
Daudziem okupācijas atzīšana nozīmētu drosmīgu izšķiršanos – jā, mēs, krievi, te dzīvojam varmācīgas un netaisnīgas pasaules iekarotāju ideoloģijas izraisītas tautu mākslīgas pārvietošanas un iznīcināšanas rezultātā. Tas nozīmētu atzīt vietējās pamattautas tiesības uz savu mājvietu. Vēl ir tā saucamie „krievvalodīgie”, kad veidojot divtautību ģimeni, viena puse sava gļēvuma dēļ noniecinājusi savu tēvu valodu un pārgājusi tikai uz krievu valodu. Tie arī veido SC publiku, kurai nepietiek ne drosmes, ne garīgas izglītības, lai izšķirtos par taisnīgumu. Ir „uzvarētāju elkdievība” ar attiecīgu simboliku. Līdzīgā netaisnīgā veidā krievi pieprasa divvalodību visu mazskaitlisko tautu teritorijās no Baltijas jūras līdz Klusajam okeānam. Nav mazu tautu, ir „mazi” cilvēki. Vēsturiski impērijas sabrukušas nacionālu netaisnību dēļ. Tā notiks arī ar Krievimpēriju.
Maigonis
M
Es pat pazīstu tādu vienu tipiņu. Armēnis laikam pēc asinīm, bet dvēselē krievs, kas krievs. Nesen šis lielījās, ka saticis tautiešus no Armēnijas. Stāstīja, ka visu saprotot, bet pateikt nevarot neko armēniski. Tad vēl savā idiotismā brīnijās, kapēc tie tautieši bijuši pret viņu tādi rezervēti. Ek, nebija man letiņam tās nekaunības pateikt viņam acīs, ka mankurts viņš ir ne armēnis. Ko darīt mums ar to padomju krievvalodīgo masu? Vai kāds var atbildēt?
  • 1
  • 0
trusis
t
latvija bija socialistiska revolucija nekroplojiet vesturi kapitalistu kungi palasat padomju latvijas vesturi tagad kapitalisti-skidru-laiz-lai-pieraditu-sev-par-labu-tautu-mulkotu-ar-kapitalistisko-latviju latvija piedzivoja ziedu laikus socialisma tagad verdzibas juga sten ziedotaji...., arzemes lauz jauc gimenes klust-kosmopoliti.........un ta t .........
KLM
K
Vai Jūs esat tas beigtais ēzelis, kura ausis viens Kremļa basketbolists dāvina kaimiņiem ? Jā neesat, tad noteikti esat ''atbrīvotājs'' ( no visa kā - no pulksteņiem, velosipēdiem, dzīvokļiem, mājām - iemītniekus aizsūtot uz Sibīriju)
  • 1
  • 0
Arnis
A
Vācija okupēja Dāniju 1940.gada aprīlī. Līdzīgi Ulmanim, Dānijas karalis palika savā vietā. Formāli Dānija kādu laiku pat skaitījās "neatkarīga". Pēc Urbanoviča - Paidera loģikas - Dānija nebija okupēta.
carlito
c
Ja kāds SC deputāts šo lasa, varu paskaidrot. Izteikumi par 50 gadu okupāciju, protams, nav līdz galam korekti, juridiski un vēsturiski, bet tas nenozīmē, ka okupācijas nav bijis vispār. 1940.gada jūnijā notika Latvijas teritorijas okupācijas, Latvijā uz ultimāta, draudi pielietot militāru spēku, pamata ienāca svešas valsts karaspēks, ar svešas valsts amatpersonu, militārās administrācijas pūlēm tika nomainīta valdība - visas šīs darbības atbilst okupācijas definīcijai un šī jēdziena izpratnei starptautiskajās tiesībās. Lai notiktu okupācija, karš vai militārs konflikts vispār nav obligāts. 1940.g. augustā Latvijas tika oficiāli pievienota PSRS vai kā šo veidojumu tobrīd sauca, lūk, šo aktu var saukt par aneksiju vai inkorporāciju, kas, protams, bija prettiesiska. Es gan nezinu, kāpēc viņus satrauc termini tik ļoti, jo prettiesiskās darbības, kas tika veiktas Latvijas teritorijā no PSRS puses, tāpat ir prettiesiskas. Deportācijas, aresti, nošaušanas - noziegums; agresija pret Latvijas valsti - noziegums; aneksija, prettiesiska citas valsts teritorijas pievienošana savai - noziegums; iedzīvotāju no citiem valsts rajoniem ievešana okupētajā teritorijā (aneksija neatceļ to, kā aneksētajā teritorijā tika iegūta vara, lai aneksiju veiktu) - noziegums; vērtību izvešana no valsts - noziegums; īpašumu atņemšana valsts iedzīvotājiem - noziegums; aneksētās teritorijas iedzīvotāju iesaukšana savas valsts armijā - noziegums. To nevar aizmirst un latvieši to nekad neaizmirsīs! P.S. Progress uzskatos tomēr ir, biedri, pirms 10-15 gadiem lielākā daļa būtu teikusi, ka notika "tautas sacelšanās" pret Ulmaņa režīmu un PSRS ieveda savu karaspēku pēc "tautas lūguma" un pēcāk pēc "tautas lūguma" uzņēma LPSR padomju valstī, tagad vismaz nav strīda par to, ka Latvijas pievienošana notika prettiesiski un piespiedu veidā, nevis labprātīgi.
Mārtiņš
M
Tie Kremļa pakalpiņi jau arī domā ka Šnores filma Padomju stāsts ir vieni meli. Ar katru dienu kļūst skaidrāks, ka kamēr mēs neatbrīvosimies no ''anekētājiem'' normāla dzīve Latvijā nebūs.
ogors
o
viņiem tagad ir galvenais nepazaudēt krievu vēlētājus, jo aiz stūra jau glūn Ždanokas bites ar stingro padomismu. Bet par latviešiem režacas Janka daudz nedomā : ir pietiekoši daudz duriku, kas domā , ka krievi atnesīs laimi.
Ieva
I
Žurnālistiem vajadzēja tomēr uzprasīt kaut par to, kāpēc piekrita iestāties nakts vidū! Vai tad politika ir tas pats, kas sekss? Turklāt arī tad, ja svešais ierodas ar bīsi un paziņo, ka tagad nodarbosimies...
Troll
T
Ja krievu fašisti kādreiz sadziedāsies ar vācu fašistiem (kas jau sāk notikt), tad vienā jaukā dienā abi paziņos, ka karš nemaz nav bijis?
:))
:
"Bija ievests karaspēks pret Latvijas valsts gribu" - Tak tā jau arī ir OKUPĀCIJA, kā to saprot starptautiskā likumdošana. Kur var d*rst!
KLM
K
Paga, paga. 1. Kāds jautāja izvestajiem, katram iedzīvotājam, vai viņš grib uz Sibīriju? 2. Prezidents - tautas un valsts pārstāvis. Prezidents nebija pret. Tad sanāk, ka uz Sibīriju visi devās brīvprātīgi, dziedot slavas dziesmas ''atbrīvotājiem'' - par paglābšanu no bada nāves Latvijā, vai ne, atbrīvotāj ? P.S. Vai viens prezidents, tautas un valsts pārstāvis, jautāja katram iedzīvotājam - dāvināsim kaimiņiem beigta ēzeļa ausis? Tad sanāk, ka nav prezidents, ja nejautāja, vai tā, atbrīvotāj?
  • 2
  • 0
xmm
x
Paga, paga.1. Kads jautaja katram iedzivotajam? 2.Prezidents - tautas un valsts parstavis. Prezidents nebija pret. Tad sanak, ka tas nebija okupacija.
  • 0
  • 2
Pelēkais Vilks
P
Hitlers arī Padumjo Sāvienību neokupēja. Pleskavā šos ar "maizi un sāli sgaidīja". Arī Čehija un Austrija netika okupētas. Par Beļģiju un Norvēģiju pat nerunājot. Jurbanoviča drugani sadomājuši visu Otrā pasaules kara vēsturi pārskatīt. Vot fašisti. Kas viņiem šitās muļķības samāca? Vešāņkovs? Kur? Jaunajā vilnī?
Troll
T
Tas nozīmē, ka viņi būs okupantu pusē, ja nākotnē gadījumā kaut kas?...
xmm
x
Меня удивляет, почему именно оккупация? Был ультиматум со стороны СССР. Скорее всего спровоцированный, но если Правительство Ульманиса позволило себя вовлечь в это и без боя пустить на территорию своего государства войска (при том, что на территории Латвии уже находились части Красной армии), чего сейчас об этом говорить? Просрали государство. Надо было выступать против СССР и против Ульманиса. Объединиться с Эстонией и Литвой. Что помешало так сделать? Скорее всего то, что когда СССР помогал Ульманису, это было многим выгодно. А народ как был тупой отарой овец, так до сих пор и есть, раз орёт про оккупацию. Сами потеряли государство и не надо сейчас кого то в этом винить.
carlito
c
Tavi argumenti ir spīdoši. Turpmāk policija vairāk nevienu noziegumu neizmeklēs. Tev nevis nozaga vai nolaupīja maku, bet tu pats to pazaudēji, vajadzēja pretoties un sargāt. Tavu māju nenonedzināja, tu pats esi vainīgs, ka nespēji to nodzēst, utt. Un kādā veidā Ulmanis izprovocēja? Latvija bija oficiāli paziņojusi jau kopš republikas pirmssākumiem, ka ir neitrāla valsts. Un Igaunija, Somija un Lietuva arī izprovocēja, rumāņi tāpat izprovocēja sev atņemt Besarābiju (Moldova)? Tas ir visi kaimiņi, mazas valstiņas nemitīgi provocēja lielo PSRS un centās to visādi apdraudēt? Visām bija traki diktatori priekšā, ak pareizi, Somijā bija parlaments, bet tur viss parlaments sastāvēja no trakiem cilvēkiem, vai ne? Tavi argumenti ir kā no slepkavas - maniaka aizstāvības runas.
  • 5
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas