Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Vakcinācijas dienestā rinda; daudz ērču atrastas intīmās zonās

Pirmajā darba dienā pēc svētkiem Vakcinācijas dienestā Rīgā cilvēki drūzmējas vismaz stundu garā rindā, lai atbrīvotos no Jāņu svinību laikā iegūtajām ērcēm un nodotu tās pārbaudei, informē dienests.

Kā atzīst Vakcinācijas dienesta vadītājs Uģis Glāzītis, lielākā daļa pacientu nav bijuši vakcinēti pret ērču encefalītu un pietiekami bieži nav lietojuši specifiskus aizsarglīdzekļus pret ērču un insektu kodumiem. Tāpat viņi nevar sīkāk paskaidrot – kādos tieši apstākļos un kur svinību laikā ērces varētu būt piesūkušās.

"Ērces esam noņēmuši ne tikai no kājām, rokām un kakliem, bet atrastas arī ausīs, matos, padusēs un vietās, kur sāk augt kājas," uzskaita U. Glāzītis.

No divdesmitgadīgā Oļega, kas jāņojis Kurzemes pusē, noņemtas uzreiz trīs ērces. Pacients apgalvojis, ka nekādus piemājas džungļus nav apmeklējis, bet Jāņu vakaru pavadījis tiešā ugunskura tuvumā.

Rīdziniece Anda, kas Jāņus sagaidījusi Rēzeknes pusē, sūdzējusies, ka viesu pulkā nav atradies neviens pietiekami "skaidrs" svinētājs, kas spētu palīdzēt noņemt ērci, tāpēc ar visu ērci mērojusi pārsimt kilometrus uz Vakcinācijas dienestu Rīgā.

Vakcinācijas dienests atgādina, ka potēšanās pret ērču encefalītu ir visdrošākais veids, kā sevi pasargāt no saslimšanas draudiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas