Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Valda neskaidrība par Tiesībsarga biroja izveidi

Par spīti Saeimas gada sākumā pieņemtajam likumam par Tiesībsarga biroja izveidi jau nākamā gada sākumā, vēl nav skaidrības, vai ombuds noteiktajā laikā sāks savu darbu, ziņo aģentūra BNS. Valsts cilvēktiesību biroja (VCB) vadītāja pienākumu izpildītāja Diāna Šmite aģentūrai BNS pauda satraukumu, ka Saeimas deputāti vēl nav pat sākuši domāt par ombuda vadītāja kandidatūrām.

"Nav īsti normāli, ka VCB pusotru gadu strādā ar vadītāja pienākumu izpildītāju. Nebūtu korekti un visai prātīgi, ja arī jaunā institūcija sāks strādāt ar pienākumu izpildītāju. Pirmais ombuda vadītājs būs tas cilvēks, pēc kura spriedīs par tiesībsargu," BNS sacīja Šmite.

Šmite norādīja, ka VCB pārstāvji nesen par nepieciešamību iecelt ombudu atgādināja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, taču, tā kā notikušas vēlēšanas un komisijas sastāvs mainīsies, VCB pārstāvji gatavi atkal doties uz Saeimu un lūgt skatīt jautājumu pēc iespējas ātrāk.

Ombuda vadītājs jāieceļ arī tādēļ, ka kādam ir jāizstrādā jaunās institūcijas budžets. Tā kā Finanšu ministrijā esot pateikts, ka budžets tiesībsarga pirmajam gadam būs jāizstrādā VCB, tad tas arī tikšot darīts. Tomēr, lai sagatavotu budžetu, VCB pārstāvjiem no jauna jānosaka jaunās institūcijas darbības "redzējums", ko nevar sagatavot bez iestādes vadītāja. "Nebūs īsti korekti gatavot budžetu, ja jaunajam vadītājam varbūt par to būs cits redzējums," BNS sacīja Šmite.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas