Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Valdība akceptē likumu par nodokļu parādu amnestiju

Valdība otrdien akceptēja Nodokļu atbalsta pasākuma likumu, kas nodokļu maksātājiem ar parādiem piedāvās lielākās daļas uzkrāto nodokļu parādu procentu un soda naudu atcelšanu apmaiņā pret parāda pamatsummas samaksāšanu, portālu Diena.lv informēja Finanšu ministrijas pārstāve Baiba Melnace.Saskaņā ar Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) datiem uz šādu pasākumu varētu pretendēt aptuveni 110 000 nodokļu maksātāju.

Piedalīšanās nodokļu atbalsta pasākumā neatbrīvos nodokļu maksātāju no pienākuma savlaicīgi un attiecīgo nodokļu likumos noteiktajā kārtībā veikt kārtējos nodokļu maksājumus.Atbalsta pasākuma piedāvājumu paredzēts attiecināt uz parādiem, kas radušies līdz pamatparāda noteikšanas datumam - 2010. gada 1.septembrim šādos nodokļu veidos: iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN); uzņēmumu ienākuma nodoklis (UIN); pievienotās vērtības nodoklis (PVN); akcīzes nodoklis; muitas nodoklis un muitas nodoklim līdzvērtīgi maksājumi, kurus maksā preci ievedot, kas ieviesti ar kopējo lauksaimniecības politiku vai īpašu režīmu, kurš attiecas uz atsevišķām lauksaimniecības ražojumu pārstrādes precēm; valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas; dabas resursu nodoklis un nekustamā īpašuma nodoklis.Nodokļu atbalsta pasākuma uzsākšanas datumu noteiks Ministru kabinets.Likumprojekts nosaka nodokļu maksātāju loku, kas var pieteikties nodokļu atbalsta pasākumam, ņemot vērā specifiskas pazīmes, kas ietekmē dalību nodokļu atbalsta pasākumā.

Atsevišķām nodokļu maksātāju grupām Eiropas Komisija nosaka specifiskas formas valsts atbalsta saņemšanai - lauksaimniecības produktu primārie ražotāji, zivsaimnieki un transporta nozarē un metālapstrādē strādājošie.

Nodokļu atbalsta pasākuma ietvaros nodokļu administrācijai ir tiesības piešķirt nodokļu samaksas termiņa pagarinājumu maksimāli līdz 60 mēnešiem atkarībā no pamatparāda summas.

Nodokļu atbalsta pasākums būs vienreiz veicama aktivitāte nokavējuma naudas un 90% soda naudas dzēšanai tiem nodokļu maksātājiem, kas līdz noteiktam brīdim samaksā nodokļu atbalsta pasākuma pamatparādu un ar to saistīto soda naudu 10% apmērā.

Ja nodokļu maksātājs neveiks trīs maksājumus nodokļu atbalsta pasākuma termiņa pagarinājuma grafika ietvaros, lēmums par atbalsta pasākuma piemērošanu zaudēs spēku, uz nodokļu pamatparāda atlikumu tiks atjaunota nokavējuma nauda pilnā apmērā un soda nauda, kā arī uzsāktas piedziņas darbības vispārējā kārtībā.

Likumprojekts vēl būs jāakceptē Saeimā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas