Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Valdība atceļ TOS reformas

Valdība otrdien atcēla normas, kas paredzēja no 2011.gada 1.jūlija nemaksāt fiksēto piemaksu par neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļas darbību Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcai.

Izmaiņas paredz otrdien valdības apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos "Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība".

Grozījumi paredz arī to, ka līdz 1.maijām nemainīsies traumpunktu darba laiks un finansēšanas kārtībā. Veselības ministrs Juris Bārzdiņš (ZZS/"Liepājas partija") ir uzdevis veikt papildu analīzi par traumpunktu gada pirmo trīs mēnešu darbu, jo ārstniecības iestāžu vadītāji atzinuši, iespējams, neprecīzo palīdzības sniegšanas uzskaiti.

Jau ziņots, ka 2010.gadā 28.decembrī pieņemtie grozījumi veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtībā, paredzēja, ka no šī gada 1.janvāra traumpunkti Priekules slimnīcā, Ludzas rajona slimnīcā, Saulkrastu slimnīcā, Rīgas 1.slimnīcā, Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīcā, Aizkraukles slimnīcā, Saldus medicīnas centrā, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, Rīgas rajona slimnīcā, Bauskas slimnīcā, Limbažu slimnīcā un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā iedzīvotājiem palīdzību sniegs darba dienās no plkst.18 līdz 8 un brīvdienās un svētku dienās 24 stundas diennaktī.

Pret "traumpuktu reformu" iebilda ārstniecības iestāžu vadītāji, arī Valsts prezidents Valdis Zatlers to bija atzinis par lielāku muļķību, jo traumas tiek gūtas jebkurā diennakts stundā.

Valdības iepriekš pieņemtie grozījumi veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtībā paredzēja arī to, ka Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca no 1.jūlija vairs nesniegs neatliekamo medicīnisko palīdzību un no gada vidus sniegs tikai plānveida medicīnisko palīdzību. Savukārt neatliekamo medicīnisko palīdzību akūtu traumu gadījumā pēc 1.jūlija sniegs Austrumu slimnīca. Lēmums tika pamatots ar to, ka līdzekļi jāizlieto lietderīgi un nav pieļaujama savstarpēja konkurence divās valsts finansētajās slimnīcās, attīstot vienādus pakalpojumus.

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas traumpunktā neatliekamā palīdzība tiek sniegta vairāk nekā 16 000 pacientu gadā jeb caurmērā ap 50 pacientiem diennaktī. Un slimnīcas kolektīvs asi iebilda pret Veselības ministrijas plānotājām izmaiņām. Turklāt Rīgas Austrumu slimnīcas preses sekretāre Inguna Potetinova iepriekš atzina, ka Rīgas Austrumu klīniskai universitātes slimnīcai šādu pacientu uzņemšanai nepieciešams piešķirt papildu resursus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas