Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Valdība gaida priekšlikumus no Flika - arī algas jautājumā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
no Delfiem
n
Domāju, ka zaudējumu iemesli ir vairāki, par kuriem citi jau runājuši: 1) nesamērīgās algas - Air baltic pastāv (vismaz tā runā) izteikti eksponenzciāla algu politika, kad algas ļoti strauji aug pa hierarhijas līmeņiem. Līdz ar to pie nepārāk zemām "parasto darbinieku" algām sanāk ļoti lieli izdevumi par algām augstāka līmeņa uzņēmumiem, kuri pārsniedz šo darbinieku uzņēmuma radīto vērtību; 2) dažādas uzņēmuma "noslauksānas shēmas" no Flika, Šlesera u.c. puses; 3) "epopeja" ar dārgās degvielas iepirkšanu; 4) Air Baltic "politiskais" dempings aiviācijas jomā, kad ar dempingosānu tika radīta plaukstoša uzņēmuma ilūzija, it īpaši pirms vēlēšanām. Ja jau valsts uzskata, ka Air Baltic nepieciešams glābt, tad vienu parex principu tiešām vajadzētu izmantot - proti ieguldīt naudu pie nosacījuma, ka visi tagadējie akcionāru atdod savas akcijas valstij. Ja uzņēmumam ir negatīvs pašu kapitāls, tad tas nozīmē, ka akcionāri ir vairāk pazaudējuši
no Delfiem
n
• Ekonomists (Dr.), 18.08.2009 09:40 Mini "parex epopeja" uzņem apgriezienus. Tā kā uzņēmuma pašu pakutāla deficīts pārsniedz 25 miljonus Ls, tad ar 15 miljonu Ls kapitāla infūziju nepietiks, lai novērstu uzņēmuma maksātnespēju. Vajadzēs vēl naudu. Tas vēl ir jautājums, vai Fliks&Ko spēs reālu naudu ieguldīt no savas puses. Kā noprotu, tad valstij Air Baltic peider ap 51%, bet Flikam&Ko - ap 49%. Ja nepieciešamais papildu pašu kapitāls ir ap 30 milj. Ls, tad arī Flikam&Ko vajadzētu aptuveni 15 miljonus Ls ieguldīt. Man škiet, ka prātīgāk un valstij izdevīgāk būtu, ja Air Baltic tiktu glābts caur maksātnespējas procedūru nekā tagadējā variantā, kad valsts "tāpatvien" tur ieliek naudu. Ja īstenotu maksātnespējas procedūru, tad varētu no Air Baltic "izmest" vecos akcionārus - t.sk. Flika&Ko, kā arī piespiest kreditorus restrukturēt saistību nosacījumus. Taču arī šim variantam ir savi zemūdens aspekti: 1) procesa iznākumu ļoti ietekmē ieceltais administrators - ja par administratoru iecels valstij nelojālu cilvēku, tad Air baltic tiks vēl vairāk izzagts; 2) Latvijas likumdošana maksātnespējas procesā lielas lemttiesības dod kredītoru sapulcei. Air Baltic gadījumā tas nozīmē, ka SAS spēcīgi noteikts "toni" par to, vai uzņēmusm tiks sanēts, virzīts uz bankrotu vai tml.
zvirbulēns
z
Un ko par to saka ģenerālprokurors Jānis Maizītis?
Jānis M. Skuja
J
Jānis M. Skuja, www.jms.lv, 19.08.2009 16:09 Nu ja, kamēr uzņemumspieder valstij, alga arī var būt tūkstošos mērama, bet kad ir bankrots klāt, tad mēs redzam cik veiksmīga vadīšana ir bijusi! Būtu tas 100% privats uzņēmums, FLikam sen jau alga tiktu apcirota un pie šīs situācijas viņs tiktu padzīts. Bet kā jau Latvijā pie politikāņiem un lielajiem darboņiem pierasts - ne mana cūka, ne mana druva! Un ko tagad? valstij atkal būs jāglābjs kārtējais bankrota bērns? Un tapēc lai sabiedrības acīs būtu pūkais, lai dabūtu naudu, Fliks gatavs atteikties no savas algas? AB ir jābanakrotē. Lai satiksmes ministrija zaudē savu daļu un Fliks savējo, kaut gan, drīzak kāds Ainars būs zaudētājos. Juridiski neesmu zinātajs, bet varbūt šo bankrotējošo uzņēmumu, piemēram finanšu ministrija, pēc tam varētu pārņemt savā īpašumā/kontrolē 100% un nodot to atpakaļ satiksmes ministrijai. Gan jau ir kāds risinājums. Kapēc vienmēr privātajā sektora shēmo un apjāj valsti?!?!?! Vai ir mums valstiski domājoši "shēmotāji" (šī vārda labā nozīmē)??? Amerikas lielāko avio kompāniju (North West Airlines, Delta, utt... CEO (vadītāju) alga ir apmēram Ls 18.000 mēnesī salidzinot ar Flika Ls 29.000 mēnesī... Un kas ir AirBaltic salīdzinot ar piemēram Delta airlaines... ASV viņš sen būtu aiz restēm, ja neatmaksātu kompānijas zaudējumus!!!
i.
i
kur probleema, no valsts daljas AirBaltic algu fondaa samazinaat iemaksas par 20-30%. savu algu vinjsh var patureet vienalga kaadaa apmeeraa, bet ne uz valsts iipashuma reekjina.
Re ka
R
Bet Godmanis buvee villu Spanijaa! Labi pastradajis ar Parexinu!
Patiesiiba
P
Fliks pie akcijaam tika pateicoties liigumam ko nosleedza ar SAS par uzpuustajaam degvielas cenaam; Taa nauda ko uznjeemums samaksaaja itkaa par degvielu taa arii ir maksa par Flika akcijaam, taatad valsts tagad nosegs vismaz pusi no Flika akcijaam un taas tiks uzdaavinaatas Flikam. Tak Flikam par shito gaajienu ir jaatnjem 25%. Vai arii jaasedz 75% no tagadejiem 30m zaudejumiem. Bet nee, redz laikam no savas 30k meenesha algas smuki padalaas ar ko vajag lai nelien citi kur nevajag..Pee.
HE
H
a pa purnu dabūt viņš arī ir gatavs?
Ērglis
Ē
Ak kā uzreiz ir skaidrs, ka valdība saglabās vairākumu AB, tā sākas pielaizīšanās? Es domāju, visiem ir apnikusi šī primadonna. Ārā. Un lai laiž gaisā savus kompromantus par Godmanīti, Šķēlīti un Aināriņu. Man personiski vienalga.
@
@
Kā turpinās spēlītes ar "paministrēšu, ja nu sanāks", tā turpinās arī Flika biznesošana ar tiem pašiem apgriezieniem, par spīti rezultātu neesamībai. Ja nepelna, ir jāskatās, kā taupīt. Ir ticami, ka Air Baltic būs reāli jādotē visu atlikušo mūžu. Varbūt 10, varbūt 100 gadus, bet gan jau sāks pelnīt, ne?
Politiskaa atbildiba
P
Varu deret, ka Fliks imites algas samazinasanu, nosviezot vien nost tukstosti, bet par to Gerhards un Dombrovskis bus stavus laimigi! Neviens privatais uznemejs nestradaa, taa kaa Fliks, kurs lai kadi darba rezultati sev grib tukstosus! Jaa, kurs atceras valsti tikai tad, kad vajag atkal kartejo devu no valsts, lai vina privatais bizness neaizeietu pa pieskari. Ja nebutu valsts dalas un regularu dotaciju, tad Flika kompanija jau sen butu bankrotejusi.
stop
s
gan jau nākamās saeimas vēlēšanu priekšvakarā uzņēmums atkal būs plaukstoš un strauji attīstošs.
zose
z
flikus aiztikt nevajag, vai tad pensionāru vairāk nav un to, kam mājiņa 105 m2 lauku pagastā kolhozu laikā uzbūvēta.
kalpro
k
Interesanti, ka par iepriekšējā gada zaudējumiem priekšnieciņš uzzināja tikai septiņus mēnešus pēc gada beigām, bet par nule pagājušā pusgada "peļņu" viņš informē jau tagad... Bet cik liela ir šī peļņa - tas ir noslēpums, of course. Starp citu, kāda ir situācija ar dažādiem parādiem pret valsts budžetu? Vai AB nav tomēr kādu miljonu parādā?
bac
b
Nez kāpēc tāda sajūta, ka Fliks ar savu algu arī dalas ar kādu...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas