Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Valdība sākusi skatīt projektu konsulārās palīdzības fonda izveidei

Valdība uz nedēļu atlikusi lēmumu par palīdzības fonda izveidi ārkārtas situācijās ārvalstīs nonākušiem Latvijas iedzīvotājiem. Valdībā nevar vienoties par to, kam projekts būtu jāfinansē un vai tam nepieciešami vairāki darbinieki administratīvo funkciju veikšanai, ziņo Latvijas Radio.

Ārlietu ministrija aprēķinājusi, ka gada laikā varētu saņemt aptuveni 250 materiālās palīdzības lūgumu. Fonda līdzekļus varēs aizņemties cilvēki, kuri nonākuši ārkārtas situācijā ārvalstīs un finanšu trūkuma dēļ nevar atgriezties Latvijā. Kopā tam būs nepieciešami 50 000 latu ik gadu, skaidro ministrijas pārstāvis Jānis Sīlis. Ministrija uzver, ka tas būs aizdevums nevis dāvana. Līdz šim konsulārie darbinieki meklē palīdzību, kontaktējoties ar nelaimē nonākušo tuviniekiem vai pašvaldībām, kas gan palīdzējušas tikai retos gadījumos. Taču, piemēram Lielbritānijā, tiem latviešiem, kuriem nav tuvinieku vai kaimiņi ar biezāku maciņu, ceļš ved uz sociālajiem dienestiem vai pat patversmēm, vēsta radio.

Latvijas Radio informē, ka pērn Latvijas pārstāvniecībās ārvalstīs ap 300 Latvijas ceļotāju lūguši palīdzību, kas saistīta ar atgriešanos Latvijā. Pārsvarā šiem cilvēkiem nav bijis līdzekļu, lai nopirktu transporta biļeti uz Latviju, kas izmaksā no 10 līdz pat 1250 latiem. Paredzēts, ka vienai personai finansiālās palīdzības summa nevarēs pārsniegt 2 000 latu.

Lai fonds sāktu darboties jau šovasar, Ārlietu ministrija pagaidām valdībai lūdz mazāku summu. Valdība šonedēļ bija iecerējusi apstiprināt jaunos noteikumus, taču jautājuma izskatīšana tika atlikta uz nedēļu, jo Finanšu ministrijai ir vairāki iebildumi, stāsta ministrijas budžeta departamenta direktore Ilonda Stepanova. Stepanova norāda, ka Ministru kabineta sēdē bijušas iebildes arī pret finansēšanas avotu, kas šobrīd plānots no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Taču šo jautājumu jau risina kopš 2007.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas