Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Valdība vienojas nenodot privatizācijai Saulesdārza teritorijas

Ministru kabineta (MK) komiteja šodien noraidīja rīkojuma projektu, kas paredz nodot privatizācijai divus valsts īpašuma objektus 2,52 hektāru platībā Rīgā, Ezermalas ielā 24/26.

Privatizācijas iesniegumus par šo īpašumu privatizāciju 2006.gada 11.maijā un 16.maijā iesniedza SIA "Ķeizarmežs", kas, kā ziņots, jau iepriekš pauda vēlmi privatizēt daļu Saulesdārza.

MK komiteja uzdeva Ekonomikas ministrijai sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju sagatavot atteikuma projektu un nosūtīt atkārtotai izskatīšanai komitejās.

Valdības komitejā akceptētais rīkojuma projekts paredz privatizācijai nodot divus zemes gabalus 1754 kvadrātmetru un 23 454 kvadrātmetru plātībā, uz kuriem atrodas septiņas ēkas - divas noliktavas, divas garāžas, šķūnis, administratīvā ēka un tualete.

Nekustamie īpašumi reģistrēti uz Finanšu ministrijas vārda. Šā gada 7.augustā VAS "Valsts nekustamie īpašumi" noslēdza nomas līgumu ar SIA "Nacionālo izlašu sagatavošanas centrs" par par šo nekustamo īpašumu Ezermalas ielā 24/26 nomu līdz 2014.gada 30.jūnijam.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa šodien noraidīja Saulesdārza privatizētāja SIA "Ķeizarmežs" pieteikumu lietā, kurā uzņēmums lūdzis noteikt tam tiesisko aizsardzību, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Una Zīrāka.

Iepriekš SIA "Tirdzniecības nams "Kurši"" tiesā bija pieprasījusi sporta un atpūtas pakalpojumu sniedzēja "Ķeizarmežs" maksātnespēju. Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa 10.februārī "Kuršu" pieteikumu noraidīja, tādējādi atzīstot, ka "Ķeizarmežs" ir maksātspējīgs.

LETA jau ziņoja, ka 1994.gada maijā reģistrētā SIA "Ķeizarmežs" pieder uzņēmējam un Latvijas Futbola federācijas prezidentam Guntim Indriksonam - 84% daļu 87 150 latu nominālvērtībā, kā arī Aivaram Tropam - 16% daļu 16 600 latu nominālvērtībā. 1994.gadā izveidotā uzņēmuma pamatkapitāls ir 103 750 lati.

2007.gadā "Ķeizarmežs" strādāja ar 168 749 latu peļņu.

Pēc Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācijas, uzņēmums vēl 2006.gadā strādāja ar zaudējumiem 30 465 latu apmērā.

"Ķeizarmeža" apgrozījums 2007.gadā sasniedza 1 076 351 latu, salīdzinot ar 903 351 latu gadu iepriekš.

Kā liecina informācija uzņēmuma interneta mājaslapā, 1994.gada jūlijā "Ķeizarmežs" pārņēma savā pārziņā bijušo "Rīgas Vagonu rūpnīcas" (RVR) stadionu.

RVR stadions vienmēr ir ieņēmis nozīmīgu vietu Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona kultūras, izglītības un sporta dzīvē. Sporta bāzi izmantoja Mežaparka skolu audzēkņi un dažādi profesionāli sportisti, komandas, kā arī ar sportu saistīti cilvēki.

Uz RVR sporta bāzes pamata tika radīts jauns sporta un atpūtas komplekss "Ķeizarmežs".

Kā ziņots, "Ķeizarmežs" iepriekš pauda vēlmi privatizēt daļu Saulesdārza.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas