Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Valdības vadītājs atbalsta iniciatīvu par ierēdņu politisko neitralitāti

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) uzdevis līdz 10.augustam sagatavot normatīvus ierēdņu politiskās neitralitātes nodrošināšanai. Atgādinām, ka ar iniciatīvu aizliegt valsts sekretāriem un pārējo tiešās pārvaldes iestāžu vadītājiem ieņemt amatus politiskajās partijās, nācis klajā Valsts prezidents Valdis Zatlers.

“Uzskatu, ka šis ir viens no jautājumiem, kas nekavējoši jāsakārto, lai kvalitatīvas ierēdniecības galvenais kritērijs būtu profesionalitāte un lai izslēgtu jebkādu politiskās angažētības iespēju civildienestā,” uzskata V.Dombrovskis.

Politologs Ivars Ījabs aģentūrai LETA gan vērtēja, ka pagaidām nav īsti saprotams, uz cik cilvēkiem Latvijā attiektos aizliegums savienot ierēdņu statusu tieši ar amatiem politiskajās partijās, jo, piemēram, [Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs Mareks] Gruškevics (TP) un [Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš] Bičevskis (TP) amatus partijā neieņem, lai gan ir tās biedri. Iepriekš tieši par M.Gruškevicu presē izskanējušas diskusijas. Politologs arī jautā: “Un, ja Gruškevics ar Bičevski izstātos no TP, - būtu pēkšņi neitrāli?"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Politiskie ierēdņi

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas