Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Valdošo partiju līderi izvairīgi prognozēs par Loskutova atlaišanu

Valdošo partiju līderi Saeimā asi kritizē Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Alekseja Loskutova darbību un norāda uz viņa vainu konstatētajos pārkāpumos, taču iespējamā balsojuma rezultātu parlamentā neprognozē.

Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis uzsvēra - pašlaik visi Loskutova pārkāpumi "ir kā uz delnas", un par to, ka lietisko pierādījumu pazušanā noteikti ir vainojams kontroles trūkums KNAB, neesot šaubu, tādēļ mēģinājumi runāt par provokācijām pret Loskutovu esot smieklīgas.

Tomēr šoreiz balsojums par KNAB vadītāja atstādināšanu no amata netikšot steidzināts līdz pilnīgai pārbaužu pabeigšanai, lai nevarētu pārmest politiķu ieinteresētību.

Krietni izvairīgāks savā vērtējumā bija Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderis Augusts Brigmanis, kurš pagaidām atteicās prognozēt iespējamo Saeimas lēmumu par Loskutova palikšanu amatā. Viņš vien norādīja - kad parlamentam par to būs jābalso, tad ZZS par to arī lems.

Savukārt LPP/LC Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Jaundžeikars situācijas vērtējumā bija skarbs - viņaprāt, nav jābalso par KNAB vadītāja priekšlaicīgu atbrīvošanu no amata, bet gan "Loskutovam bija jānonāk pavisam citā vietā".

Tāpat deputāts uzsvēra - izmeklēšana jāveic līdz galam, lai noskaidrotu arī citu amatpersonu atbildību. No atbildības nebūtu jābēg arī prokuratūrai, kurai ir jāuzrauga notiekošais KNAB.

Savukārt lūgts prognozēt, kāds par Loskutova atbrīvošanu no amata varētu būt balsojums Saeimā patlaban, Jaundžeikars pauda vien izbrīnu par politiķiem, kas joprojām KNAB vadītāju aizstāv. "Apbrīnoju, ja kādam vispār ir kādas šaubas par balsojumu," piebilda deputāts.

Jau vēstīts, ka "Saskaņas centra" (SC) Saeimas frakcija aizvien pauž stingru atbalstu Loskutova palikšanai KNAB vadītāja amatā, savukārt otras opozīcijas partijas "Jaunais laiks" (JL) pārstāvji paziņojuši, ka pirms galīgā prokuratūras izmeklēšanas slēdziena un tikšanās ar Loskutovu pārsteidzīgus secinājumus neizdarīs.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Juris Dalbiņš (Tautas partija) pēc ģenerālprokurora Jāņa Maizīša ziņojuma par sākto kriminālprocesu par naudas līdzekļu piesavināšanos KNAB uzsvēra, ka parlaments ir gatavs balsot par Loskutova atbilstību ieņemamajam amatam un to varētu darīt arī ārkārtas sēdē.

Ir kļuvis zināms, ka KNAB pazuduši apmēram 130 000 latu. Pazudusī summa gan vēl tiks precizēta.

Diviem biroja darbiniekiem - Slepenības režīma nodrošināšanas nodaļas vadītājai Indrai Veipai un Slepenības režīma nodrošināšanas nodaļas galvenajam speciālistam Jānim Imšam - jau uzrādītas apsūdzības saistībā ar naudas pazušanu.

Loskutovs pavēstījis, ka sabiedrībā naudas pazušanas no KNAB nozīme tiek pārspīlēta, un norādījis, ka pats no KNAB vadītāja amata atkāpties negrasās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas