Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Valērija Kravcova atklātā vēstule

Man arvien vairāk rodas pārliecība, ka manas latviešu valodas zināšanas nebūt nav galvenais ļaunums un iemesls tracim, kas pašreiz sacelts Saeimā, un mērķtiecīgi tiek attīstīts masu informācijas līdzekļos, īpaši latviešu presē un televīzijā. Ja salīdzina un izvērtē, tad diez vai mana pirmā publiskā runā varētu kļūt par galveno dienas notikumu, ja tai pat laikā Jēkabpilī policists nošauj policistu, ja tiek paceltas elektrības cenas, ja valsts budžetu konsolidē vel par 50  millioniem, bet Latvijas valdība sadarbībā ar Starptautisko valūtas fondu spiež Latvijas tautas dzīvot arvien lielākā nabadzībā.

Un tad, acīmredzot, nekas cits neatliek, kā iedarbināt veco metodi - “vajadzīgs ienaidnieks”. Par šādu “ienaidnieku” tagad esmu pasludināts es. Kamēr tikšu apspriests un analizēts visos laikrakstos, televīzijā un internetā, tikmēr klusi un mierīgi mani oponenti apglabās no kolēğa rokas kritušos policistus,  tauta maksās nesamērīgi augstas cenas par elektrību un vienlaicīgi savilks ciešāk jostas, jo mums taču ir jācīnās ar “ienaidnieku” Kravcovu.

Tikai, kungi, jūs nenovērtējat savu tautu. Ja jūs domājat, ka tai var tik viegli aizmālēt acis, tad jūs maldāties.
Es vienmēr esmu cienījis un mīlējis šo zemi un tās ļaudis. Es to darīju gan kā Liepājas domes deputāts, gan kā uzņēmējs, dodams ekonomikai savu ieguldījumu - darbu cilvēkiem un eksportu ekonomikai.

Es nešķiroju pēc etniskās piederības, kam palīdzēt un kam atteikt, - “ko operēt un ko neoperēt”, ja atceramies Kristovska “epopeju” pirms pāris mēnešiem. Mans uzņēmums sponsorēšanas veidā atbalsta gan latviešus, gan krievus, gan ukraiņus, gan jebkuras citas tautības cilvēkus.

Tikko esmu personīgi  piekritis sponsorēt izglītojošas latviešu valodas lappuses bērniem izveidi un sagatavošanu latviešu avīzē “Sveiks!”, kas iznāk Īrijā. Manuprāt, tā ir apsveicama avīzes iniciatīva, lai latviešu bērniem ārzemēs palīdzētu saglabāt dzimto valodu. No savas deputāta darba algas es palīdzēju viņiem. Tagad 2000 bērnu, kas dzīvo Īrijā,  varēs regulāri lasīt savu lapaspusi avīzē savā dzimtā valodā. Savus deputāta solījumus,  attiecībā uz latviešu valodu, es pildu.  Dzimtas valodas saglabāšanas  problēma man nav sveša, pazīstu to gan saistībā ar krievu bērniem Latvijā, gan mūsu Latvijas bērniem citās Eiropas valstīs, kurp pēdējā laikā devušās tūkstošiem ģimeņu.

Noslēgumā gribu pateikt, ka visas spekulācijas, kas saistītas ar to, ka nepietiekamo latviešu valodas zināšanu dēļ esmu piemānījis savus vēlētājus, ir pilnīgi nevietā. Pēdējo pāris nedēļu laikā esmu saņēmis neskaitāmas vēstules ar uzmundrinājumiem un patiesiem piedāvājumiem palīdzēt, lai praktizētos runāt latviešu valodā. Vēlos pateikt visiem šiem cilvēkiem lielu paldies par atbalstu un uzticēšanos. Un tāpēc es turpināšu strādāt un turpināšu darīt konkrētas lietas, bet es  pilnīgi pārliecināts , ka tiks izdarīts viss lai diskreditēt mani,    ka cilvēku un ka valsts amatpersonu.   

Novēlu  visiem pacietības un mūsu Latvijai – ekonomiskas izaugsmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas