Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Valodas centrs: tiesas lēmums Otto lietā ir absurds

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
praktiskaa
p
Ļoti labi!! Savādāk nav godīgi!! Krievu un citu valsts vārdi kalendārā ir pa pilnam, bet te apceļ Vācu vārdu Otto!! Ja tik ļoti grib latviskot tad lai pārskata visu kalendāru!!
Uģis
U
Baltiņa kungs - Jums kā VVC direktoram vajadzētu sākt ar priekšzīmi citiem koriģējot savu uzvārdu. Kas ir Baltiņš? Tāda (uz) vārda latviešu valodā nav - ir balts, balsts, bāls, bāliņš, blatiņš, kaltiņš, galdiņš, salts, u.c.. Uzskatu, ka Jūs ar savām profesionālajām vai akadēmiskajām zināšanām esiet ciniski nostājies pret latviešu ģimenēs dibinātām tradīcijām un ģimenēs izvēlētiem vārdiem. Mans vecvecvectēvs bija Otto, un viņs II Pasaules karā cīnijās par to, lai arī tādiem kā Jūs, nešķirojot pēc Jūsu priekšteču uzvārdiem vai vārdiem, Latvija būtu dzimtene, kurā var runāt savā valodā, rūpēties un saglabāt valsts kultūras mantojumu, vērtībasm kā arī saglabāt un nodot nākošām paaudzēm ģimenēs gadsimtiem koptās ierašas, tradīcijas un vērtības. Iespējams, ka Jūs ziniet, kas ir ģimenes ciltsgrāmata - tad manā gadījumā tās pirmsākumi ir meklējami 16.gadsimtā. Tādēļ, diez vai Jums ir tiesības un vēl mazāk - vara lemt par ģimenēs dotiem vārdiem. Pieņemiet kā ir - Augstākās tiesas spriedums ir godīgs pret latvijas kultūrvēsturisko mantojumu, ja nu vienīgi, ka sods ir pārāk mazs, jo Jūsu vadītā VVC jau ir paguvusi ļoti daudzām ģimenēm uzspiest citus jeb precīzāk - izcūkot vecāku dodamos vārdus. Ar cieņu.
Exxlib
E
Lai tie gudreļi atbild arī uz šo = ANO: latvisko galotņu pievienošana uzvārdiem ir iejaukšanās privātajā dzīvē
lo
l
Diena jautā: Kā jūs vērtējiet Latvijas un vēl piecu citu valstu aicinājumu Eiropas Komisijai atzīt, ka būtu krimināli jāsoda par komunistu režīmu noziegumu noliegšanu? |62| ------------------------------------------------------- -------------------------- Kā jūs vērtējiet?! Jūs VĒRTĒJAT nepareizi. VĒRTĒJIET nopietnāk un pamatotāk!
No malas skatoties
N
Atradushi par ko tiesaaties. Buutu tiesaajushies ar tiem kas vispaar nelieto valsts valodu vietaas kur taa buutu jaalieto.
Baltiņš pribaltiņš
B
Šodien dzeru - sirdsdrapes un šņabi. Nav spēka.
Ezis
E
Valodas centra kompetence ir vispārzināma!! Par ko brīnīties, paskatieties uz latviskotu Windovs un gribas........
lasiitaaja
l
Otto ir viiriesha vaards, kas lietots visaa Baltijaa. Latviskojumaa tas ir Otinjsh vai Atis. Aciimredzot iereednjiem veestures zinaashanas izbirushas no galvas.
unts
u
Hm, diezgan dīvainas latviešu attieksmes ar savu valodu. Ne paši izgudrojuši, ne beigs lietot - bet gatavi pakļaut visu citu valodu likumiem, nemaz nerēķinoties, ka likumi tomēr veidojas pašā valodā un ne pavisam ne īsā laikā.
niknais
n
Tev tas likās pēc izrunas uzrakstīts?... :)))) Vai savās Īrijas sēņu lasītāja gaitās, vai vismaz amerikāņu filmas skatoties, nekad neesi dzirdējis, kā to teicienu angliski pareizi izrunā? :)))
Str'dnieks
S
Es labrāt būt brīvs cilvēks manā kapā nekā pakļautos šai bezjedzīgai padomju komunistu iekārtei
Angelīns
A
Tas bija fonetiski uzrakstīts lai visi Latvijā varētu to izteicienu baudīt
Māri Baltiņ
M
Paskaties kādi ir Krājbankas īpašnieku uzvārdi LATVIEŠU valodā. Otto tad liksies zīdaiņa joks.
Ēriks
Ē
Tev piekrītu, ka latviešu valodai vēl arvien pietrūkst daudz vārdu, tehniskās lietās, ekonomikā, bet VVC laist pie to radīšanas nekādīgi negribētu! Viņi taču jau ir parādījuši uz ko ir spējīgi ar saviem dižpārdīkļiem, ekrānšaviņiem un saīsņiem, pat nepieminot viņu mēnešu garo strīdu savā starpā par Eiro nosaukumu. Jebkura valoda NORMĀLI attīstas dabīgi. Veidojoties jauniem vārdiem, tas gūst publikas akceptu un kļūst par valodas daļu, vai arī izrādas nepopulārs un nāk kas labāks to vietā. nav vajadzīgi nekādi galvu saspiedušie, kas uzskata, ka viņi nu visiem diktēs ko un kā runāt. Nav jābaidas arī no svešvārdu latviskošanas. Latviešu valoda jau tagad, tāpat kā vairums citas valodas, sastāv no latviskotiem svešvārdiem no latīņu, vācu un arī krievu valodas. Neviens gabals mums nav nokritis tikai tāpēc, ka mums katrs vārds un pat zilbe nav unikāls. Lai Baltiņš, Druviete un visi citi iedomības pūšļi iet DIRST! (pietiekami latviski?) Bet es nelietoju latviskoto Windows tāpēc,ka zem mizkastes ikonas ir rakstīts:atkritne.Nu nekādi nesaprotu,kas tas ir.Nesaprotu arī,ka nozīmē "izveidot saīsni". Termins"ekrānšāviņš" varētu pretendēt uz gada stulbākā jaunvārda balvu.Nu un šādus stulbuma piemērus vienā pašā Windows var atrast kaudzi. Lūk,ar kādām ākstībām nodarbojas tūtiņdreijeru kantoris (VVC) un tā direktors Māris Baltiņš.Tai pašā laikā ļoti daudzām tehniskām lietām latviešu valodā vispār nav apzīmējumu.Bet šiem svarīgāks vai Otto raksta ar vienu vai diviem t. Ko darīs tad,kad vajadzēs sākt pielāgot ķīniešu valodu?
Ēriks
Ē
VVC ir radīts lai iedomīgiem plānprātiņiem ļautu iedomāties, ka viņi ir īpaši, jo var uzkundzēties citiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas