Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Valsts atbalstīs ne tikai katoļus, bet arī pareizticīgos

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
filozofs
f
es saprotu , ka valsts naudu vareetu piešķirt dievnamu remontiem ,kaa arhitektuuras pieminekļiem neskatoties tas katoļu vai lutera , neskaidra man naudas gruušana Aglonas bazilikam , pie tam ieveerojamas summas , liekas Pujats ir kaadas partijas inkasaators , ne velti Šlesers dibinaaja maaciitaaju partiju , uzskatu ,, ka bazniica strikti nodalama no valsts un nekaadas veeleešanu aģitaacijas , tas ir idiotisms.
bumerangs
b
Kristieši laikam iedomājas, ka ar latviešu sunīšanu baznīcas kļūs pilnākas. Labāk būtu iepazīstinājuši ar citām reliģijām, lai vientieši neiekrīt musulmaņos, krišnaītos un kur tik vēl ne. Bet no tiem bailes, ka nedabū pa muti, tad jau labāk visu laiku grauzt latviešu tradīcijas.
tautumeita
t
varētu padomāt, ka LV ir tikai katoļi, luterāņi un pareizticīgie. nez, kur palikušas visas pārējās konfesijas un ticības? lai draudzes pašas sevi uztur.
apsmietais
a
"Labvēlīgo domu" kristieši bazīcās un savos radio visu laiku centīgi gānās par latviešu tautas tradīcijām. Valsts to atbalsta. Ko šī valdība pārstāv?
fakts
f
No ļoti plašā baznīcu/konfesiju/sektu diapazona, kas ir Latvijā, valdība nav tiesiga izdalīt dažas, ministriem vai viņu sponsoriem simpatizējošās. Vai nu baznīca (ikviena!) ir atdalīta no valsts, vai arī - "viens likums, viens sponsorējums (varētu gan proporcionāli - ņemot vērā aktīvi praktizējošo skaitu) visiem. Taču vai otrs risinājums neradītu strauju pie- un pār-vilināšanas vilni - lai "mana" baznīca darūtu lielāku sponsorējumu? Mans viedoklis - ticība ir katra personiskā darīšana: nevaru ticēt tam, kurš vairāk maksā. Tāpēc ticībai un valsts naudasmakam jāatrodas dažādās dimensijās.
vvvv
v
Pēdējie komentāri nav pieejami?
zīle
z
Lietuvieši skolās apgūs savas tautas tradīcijas, amatniecību un medicīnu. Pie mums bagātīgi atbalsta cittautu leģendas. Reliģija atradina cilvēkus no domāšanas, patstāvības, ar tādiem vieglāk manipulēt, to sapratuši jau senie romieši.
Ieva
I
Interesanti, ka dažam labam pa vienai zvaigznītei dāļāt patīk, taču argumentu, kāpēc nav. Sanāk, ka Sirmajam, piemēram, ir taisnība....
Sirmais
S
Katoļi un pareizticīgie ir paši tumsonīgākie dogmatiķi,tumsonības bākas 21gs.cilvēkiem.Valsts nedrīkst atbalstīt nevienu baznīcu.
+++
+
very good
cony
c
Vajag vairāk vienotības,jo katrs cilvēks un viņa prāts nav tik bagāts un stiprs lai katrs celtu savu baznīcu.
cony
c
Ticība,mīlestība un darbs rada brīnumus,laimi un prieku.Dievs nav tikai viens un debesīs,bet reizē Dievu ir daudz un it visur,kur ir cilvēks ar prātu un dvēseļi.
Ieva
I
Pats teici, ka visas tradīcijas, taču attiecībā uz valsts atbalstu divas ir vienlīdzīgākas par tām pārējām...
cony
c
ne jau ar gaismas intensivitāti tas saistīts,bet lielai daļai mūsu cilvēku nākotnes,patiesības sapratnei ir vajadzīgs kāds konkrētāks abstrākts mērķis,kas itkā ir sasniedzams.Visas tradīcijas un pasākumi ir labi,kas spēj mierināt,iedrošināt,attīstīt mīlestību ,radīt mēķus un perspektīvi un dara cilvēku laimīgāku,jo katra cilvēka prāts ir sava atsevišķa pasaulīte,kur notiek gan vētras,gan spīd saulīte,gan prāts raud,gan liksmo un smej un visbiežāk tas prāts ir dziļi vientuļš. Ja kāds,vai kaut kas tevi var iepriecināt ,jau ir labi.Pats vairāk turos pie zinātniskā materialisma jeb ķīmijas un fizikas
Ieva
I
Protams, ja katoļiem piešķir, tad taisnībai jābūt. Tik jautājums, vai katoļiem vajag, ja n-tās citas biedrības un klubiņi tiek galā paši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas