Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Valsts iestāžu darbinieku atalgojums sarucis par ceturtdaļu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
borcinsh
b
....vai tikai vienaa darbvietaa ?
Teodora
T
Uzmanību niansēm! Ir valsts pārvaldes iestādes un ir valsts iestādes, kas nebūt NAV pārvaldes iestādes. Ir kāda neliela starpība?
Nu,nu
N
Būtu taisnīgi, ja šajos krīzes apstākļos valsts pārvaldes darbinieku atalgojums tiktu noteikts atbilstoši Latvijas pensionāru pensijas līmenim, kuri,iespējams, jau mirst badā. Tad gan varētu attaisnot valsts uzņemto politiku pensiju neindeksācijā un vēl jo vairāk - samazināšanā. Kā nekā visiem būtu jābūt solidāriem, ja reiz ir krīze valstī.
Normunds
N
Tieši tā - samazina tikai tos, kam nav gali mafiozajā elitē!
Teodora
T
Hi, hi, hi- lūk, tiem, kam tie tūkstoši jau nu jā!
Lelle
L
Un tikai?!!! No tūkstošiem Ls algā tā ir sīka vienība laikā, kad pārējie jau mirst badā.
Teodora
T
Un vēl jo vairāk - ar šiem privātajiem biznesmeņiem un vadoņiem! Kas to tik skatās, ko noraut no sava strādnieka, vai darbinieka un ievilkt sev. Ekspluatatori! Un tādi viņi bija arī iepriekšējos gados.
Teodora
T
Ja Tu trekni uzdzīvoji, tad jau nu gan. Citi vienkārši bija paēduši, samaksājuši kom. maksājumus, ko neko atļāvušies nopirkt sev (kādu žurnālu, ko palasīt) un bērniem nopirkt (Ziemassvētku saldumus, piemēram), varēja atļauties lētu un vienkāršu- toties jaunu apģērbu ( nevis svešu, savalkātu no second-hand'a) un bez rūpēm varēja nopirkt jebkāda sabiedriskā transportlīdzekļa braukšanas biļeti. Tauki pil, ja?
Teodora
T
Cilvēk! Ir taču tāds vecs jauks pastāstiņš par to, ka bagātnieks šodien apēda gardi pagatavotu vistiņu, bet nabags šodien neēda neko - rezultātā: katrs vidēji šodien apēda pusi vistiņas. Te tāda pati sistēma izmantota, protams, ka te iekļaujas arī tās algas, kuras nav samazinātas - Daudze un viņa kolektīvs utt.
kaschke
k
Nu nevajag jau nu tagad tik milzīgi glorificēt privāto sektoru, kur viss notiek tik ideāli. Es domāju, ka jebkurš var pastāstīt par savu negatīvo pieredzi, kas iegūta, saskaroties ne tikai ar valsts iestādēm, bet arī privātiem uzņēmumiem (veikali, kafejnīcas, autoservisi, privātas ārstu prakses utt.)
Jukums
J
Ļoti pieticīgi dati - domāju, ka reālajiem darba darītājiem samazinājums būs tuvu 50%. Acīmredzot, nekāda samazinājuma nav tieši pašai augšai - varbūt pat pieaugums.
Juris
J
"Kads ir valsts iestazhu darbinieku lietderibas koeficients?" Jautājums speciālistei - kā to aprēķina? (Rodas iespaids, ka pati nestrādā!)
soliste
s
Cik agenturas samazinatas? Kads ir valsts iestazhu darbinieku lietderibas koeficients? Ja nepatik stradat valsts darba, ludzu plashas iespejas pameginat savus spekus privatos uznemumos! Tad redzesiet, ko nozimee stradat... Jautajums, vai ierednu kvalifikacija un pierastais darba stils ir derigs kaut vai setnieka vai sarga amatam...
Gisborns
G
Atalgojums jau varbūt arī ir samazināts, tomēr vēl joprojām Latvijā valsts sektorā strādājošo skaits ir 3 reizes lielāks nekā Lietuvā un četras reizes lielāks nekā Igaunijā. Kamēr tas tā turpināsies, nav ko cerēt uz sabalansētu bu'dzetu, augošu ekonomiku un saprātīgām algām valsts sektorā.
rm
r
Man personīgi tas samazinājums % neko neizsaka. Zinātu, cik liela alga latos jums ir tagad, tad varētu spriest, vai just līdzi, vai ne...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas