Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Valsts kontrolieri rosina izslēgt no personu saraksta, kam jāatstāj amats pēc kandidātu saraksta reģistrēšanas

Saeimas vēlēšanu likuma grozījumos, kurus nākamajā nedēļā izskatīs koalīcija un pēc tam arī Juridiskā komisija, rosināts valsts kontrolieri svītrot no to amatpersonu saraksta, kuriem mēneša laikā ir jāatstāj amats pēc kandidātu saraksta reģistrēšanas. Pieņemot šādu priekšlikumu, Valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai būtu zināmas priekšrocības, kandidējot Saeimas vēlēšanās, sestdien vēsta laikraksts Diena. I.Sudraba gan norādījusi, ka viņai nav nodoma kandidēt Saeimas vēlēšanās un arī par minētajiem Saeimas vēlēšanu likuma grozījumiem viņa nav zinājusi.

Laikrakstam radies iespaids, ka par tiem līdz iesniegšanai nav bijis informēts arī tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP), kura vadītajā ministrijā sagatavoti vēlēšanu likuma grozījumi. Taču ministrs esot papētījis šī priekšlikuma izcelšanās vēsturi un atzinis, ka tas "ir neveiksmīgs ierosinājums un šī kļūda ir jālabo - protams, ka nosauktie amati nav savienojami ar politisko darbību Saeimā".

Likums tagad nosaka - ja par deputātu kandidātu piesaka Valsts prezidentu, valsts kontrolieri, Valsts kontroles padomes locekli, vēstnieku, tiesnesi, prokuroru, policijas darbinieku, profesionālā dienesta karavīru, mēneša laikā pēc kandidātu saraksta reģistrēšanas šīm personām amats jāatstāj.

Visu Baibas Rulles un Ināras Egles rakstu "Par Sudrabu padomāts arī vēlēšanu likumā" lasi sestdienas Dienā vai sadaļā Šodien laikrakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas