Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Valsts pārvaldes reorganizācija būs ministru kompetencē

Kaut gan koalīcijas partijas vienojušās neveikt izmaiņas Ministru kabineta sastāvā, plānotā valsts iestāžu reorganizācija būs ministru pārziņā - to uzdevums būs politiski izšķirties, kuras iestādes likvidēt vai apvienot. Valdība nākamotrdien apstiprinās funkciju audita plānu, kuru aģentūru reorganizācija tiks skatīta vispirms.

"Politiskā situācija būs tāda, ka es kā Ministru prezidents lūgšu tos ministrus, kuri atbild par savām aģentūrām un kuru funkcijas pārklājas, politiski to visu izstrīdēt savā starpā, lai pēc tam valdība var pieņemt lēmumu," Godmanis klāstīja. Aģentūra BNS raksta, ka Godmanis uzskata, ka lielākais finansiālais ietaupījums ir tieši no šo iestāžu reorganizācijas, nevis ministriju skaita samazināšanas. "Tur jau ir tā būtība taupībā.. Tā ir politiska vienošanās, mēs vairs nesvārstīsimies, viens otrs mani te visu laiku uz kapiem grib sūtīt," Godmanis piebilda. Premjers atzina, ka viņa piedāvātais ministriju skaita samazināšanas plāns nav "nolikts pilnībā aizmirstībā".

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības vadītājs Pēteris Krīgers uzskata, ka valdības reorganizācija, kas beigusies ne ar ko, bija gaidāma. Viņš norāda, ka šobrīd arodbiedrības gaida, kā tiks veikta aģentūru un citu valsts iestāžu reorganizācija.

"Izskatījās, ka tā ir tikai PR kampaņa, ko veic premjers, ka grib taupīt, bet nevienam īsti vēlmes taupīt nav. Atteikšanos no ministriju skaita samazināšanas varēja gaidīt un arī sagaidījām," noteic P. Krīgers. Viņš gan norāda, ka valsts pārvaldes samazināšana nav pašmērķis - nepieciešams izsvērt, kādas funkcijas dublējas. "Patreizējie soļi ir pārāk lēni - likvidēti vien pāris tūkstoši darbavietu," norāda P. Krīgers.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas