Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valsts pārvaldes un pašvaldību komisiju vadīs Inga Goldberga

Saeimas Valsts pārvades un pašvaldību komisijas priekšsēdētāja amatā otrdien ievēlēta partijas Saskaņa frakcijas deputāte Inga Goldberga

Viņas kandidatūru komisijas vadītājas amatam izvirzīja līdzšinējais komisijas vadītājs Sergejs Dolgopolovs (S), kurš iepriekš paziņojis par lēmumu pārtraukt darbību komisijas priekšsēdētāja amatā.

Deputāts uzsvēra, ka Goldberga ir profesionāla un viņas pieredze, strādājot lielā pašvaldībā, būs noderīga, vērtējot administratīvi teritoriālās reformas gaitu.

Dolgopolovs skaidroja, ka ir arī vairāki politiskie iemesli viņas izvirzīšanai.

"Viņa ir sieviete, un tas uzlabo dzimumu bilanci. Tāpat viņa pārstāv Latgales vēlēšanu apgabalu, kas ir ļoti simboliski, jo ir svarīgi, lai Latgales pārstāvji vada komisiju. Tāpat Goldberga nav partijas biedrs - viņa ir Saskaņas frakcijas, nevis partijas biedre. Tas palīdzētu vadīt komisiju ar dažādu politisko partiju pārstāvjiem," teica parlamentārietis.

Goldberga bija vienīgā amatam izvirzītā deputāte.

Par viņas kandidatūru nobalsoja septiņi deputāti, savukārt komisijas priekšsēdētāja vietnieks Uldis Budriķis (JKP) balsoja pret.

Goldberga pateicās kolēģiem par izteikto uzticību. Viņa uzsvēra, ka visiem jāpatur prātā tas, ka komisijai priekšā būs ļoti sarežģīti uzdevumi - ne tikai pašvaldību reforma, bet arī citas, jo tās lielā mērā arī saistītas ar valsts pārvaldi un pašvaldībām. "Mums jābūt ļoti gudriem saprast pieņemtos lēmumus, lai reformas būtu iedzīvotāju labā un savstarpēji saistītas," sacīja Goldberga.

Viņa pauda pārliecību, ka komisijas darbinieku pieredze palīdzēs visiem būt veiksmīgiem savā darbā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas