Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Valsts policijas priekšnieka amatā apstiprina Arti Velšu

Otrdien Ministru kabinets Valsts policijas priekšnieka amatā apstiprināja līdzšinējo Valsts policijas(VP) priekšnieka vietnieku, Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieku Arti Velšu.
Iekšlietu ministre Linda Mūrniece atzīst, ka A. Velšs ar savu līdzšinējo dienesta gaitu pierādījis, ka ir spējīgs uzņemties atbildību. Viņam būs jāturpina līdzšinējā VP priekšnieka Valda Voina īstenoto reformu ieviešana, kā arī jāturpina sabiedrības uzticības atjaunošana policijai, cieši sadarbojoties ar sabiedrību un policistu intereses pārstāvošajām nevalstiskajām organizācijām.

„Tieši no jaunā VP priekšnieka būs atkarīgs tas, cik droši un pasargāti jutīsies mūsu sabiedrība un cik pārliecināti par savu rītdienu būs dienestā esošie,” norāda L. Mūrniece. 

Iekšlietu ministre atzīst, ka no A. Velša tiek sagaidīta cieša sadarbība ar sabiedrību, zemessargu iesaistīšana policijas darbā, kā arī reģionos strādājošo policistu atpazīstamības veicināšana, sekmējot sabiedrības uzticību policijai. A.Velšam būs jāmotivē labākie dienestā strādājošie un jāizskauž negodprātīgie darbinieki, būs jāskaidro sabiedrībai policijas pieņemtie lēmumi un jāuzlabo policistu komunikāciju ar sabiedrību. Tāpat viens no uzdevumiem būs panākt operatīvāku policijas reaģēšanas laiku un palielināt policistu skaitu iecirkņos. 

A.Velša kandidatūra pilnībā atbilst VP priekšnieka amatam izvirzītajām prasībām, kas paredzētas Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā – A. Velšs ir ieguvis sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē un turpina studijas doktorantūrā, savukārt viņa izdienas laiks Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēs pārsniedz 17 gadus.

Šodien,11. janvārī Dienas viesistabā jaunais Valsts policijas priekšnieku Arti Velšu par nākotnes policijas vīziju iztaujās Dienas mediju galvenais redaktors Guntis Bojārs.

Tiešraides sākums plkst. 16.00 portālā www.diena.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas