Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Valts Kalniņš: Valdošās koalīcijas trīs partijas korupcijas apkarošanā nesola veikt nekādus nozīmīgus soļus

V-diena valdības veidošanas periodā uzdod jautājumus dažādu jomu ekspertiem par valdības veidošanas procesu un nākamās valdības būtiskākajiem darbiem. Šoreiz jautājam: Ko var sagaidīt no nākamās koalīcijas cīņā pret korupciju? Vai kādas izmaiņas šajā cīņā varētu būt, ja koalīcijā iekļausies arī Jaunais laiks?

Valts Kalniņš, korupcijas pētnieks. Kas attiecas uz to, ko valdība varētu darīt pretkorupcijas jomā kopumā, tad trīs partijas (TP, LPP, ZZS), kuras veidos koalīcijas kodolu, nesola nekādus jaunus vai nozīmīgus soļus cīņā pret korupciju. Tas labākais, ko varētu no šīs koalīcijas sagaidīt, ir, ka viņi vienkārši netraucētu tiesībsargājošajām iestādēm turpināt to darbu, kuru šīs iestādes ir uzsākušas korupcijas kontroles un apkarošanas jomā.

Ir dažas lietas, kam šīs partijas it kā ir apsvērušas ķerties klāt, piemēram, iedzīvotāju vispārējās ienākumu deklarēšanas jautājumam, tur jau ir iestrādes. Kaut kas šīm partijām būs jādara arī saistībā ar partiju finansēšanas un vēlēšanu aģitācijas likumiem. Man pašlaik ir ļoti grūti pateikt vai tad, kad šīs partijas risinās šos jautājumus, iznākums būs sabiedrībai pozitīvs vai negatīvs.

Ja koalīcijā iekļausies Jaunais laiks, tad Jaunā laika ietekme uz visas valdības darbu kopumā būs diezgan neliela. Jo pa, ja Jauno laiku paņems koalīcijā, tad tas notiks uz noteikumiem, kas nekādu īpašu ietekmi Jaunajam laikam uz valdību kopumā nedod. Jaunais laiks varētu realizēt kādas pretkorupcijas iniciatīvas tikai kādu atsevišķu jomu ministriju ietvaros, kur viņiem būs ministrs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas