Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vasarā strādāt gribošu skolēnu ir vairāk nekā piedāvāto iespēju

Jaunieši grib strādāt! Tā var secināt pēc Rīgas domes Izglītības, jaunatnes un sporta departamenta (IJSD) sniegtās informācijas, kas sadarbībā ar Nodarbinātības valsts aģentūru un Rīgas pašvaldības izglītības iestādēm šogad jūnijā un jūlijā īsteno projektu «Skolēnu nodarbinātība vasaras brīvlaikā». Uz skolēniem piedāvātajām 500 brīvajām darba vietām pieteicās trīs reizes lielāks gribētāju skaits — 1600 jaunieši.

Darbs tiks piedāvāts 13 un 14 gadus veciem skolēniem. Projektā, kura mērķis ir veicināt skolēnu nodarbināšanu vasaras brīvlaikā, iesaistījušās gandrīz 60 Rīgas skolas. Skolēniem būs iespēja strādāt savā izglītības iestādē, veicot skolas apkārtnes sakopšanas, apzaļumošanas darbus vai nelielus remontdarbus skolas iekštelpās. Darbs tiek organizēts 4 stundas katru darba dienu no 2. līdz 30.jūnijam un no 1. līdz 31.jūlijam. Katrs skolēns var strādāt tikai vienu periodu, par to saņemot darba algu — 50% no minimālās darba algas, kā arī katru darbdienu siltas pusdienas.

Savukārt Valsts nodarbinātības aģentūras (VNA) karjeras departamenta direktore Dita Lūka informēja, ka skolēnu pieprasījums pēc darba vasarā ir liels. Aģentūrā jau pieteikušies 7232 jaunieši vecumā no piecpadsmit gadiem. Skolēni galvenokārt izvēloties darbus, kuri saistīti ar apkalpojošo un tirdzniecības sfēru, par savām darba vietām izvēloties veikalus, birojus un viesnīcas, kur pilda palīgu, apkopēju, fasētāju un lietvežu funkcijas. Darba devēji izrādījuši lielu atsaucību un piedāvā vairāk nekā 12 tūkstošus darba vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas