Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +21 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Vaškeviča spridzinātāji varētu būt saistīti ar vairāku uzņēmēju slepkavībām

Neoficiāla informācija liecina, ka iespējams, saistībā ar bijušā Muitas kriminālpārvaldes šefa Vladimira Vaškeviča auto spridzināšanu, aizturēts uzņēmējs Mārtiņš Putniņš, raksta laikraksts Diena. Rīgas apgabaltiesā laikraksts uzzinājis, ka personai ar šādu uzvārdu marta vidū piemērots apcietinājums. Diena raksta, ka V.Vaškeviča spridzinātāji varētu būs saistīti arī ar vairāku uzņēmēju slepkavībām - Aigara Lūša, Gata Aišpura un Genādija Peredeļska slepkavībām.

Tiesībsargājošās iestādes informāciju par M.Putniņa aizturēšanu nekomentē. Dienas rīcībā esošā informācija liecina, ka Putniņu tur aizdomās par spridzināšanas pasūtīšanu, ko, iespējams, veikuši divi Lietuvas iedzīvotāji, kas arī ir apcietināti.

No V.Vaškeviča teiktā kriminal.lv izriet, ka pret M.Putniņa firmu bija sākts kriminālprocess par krāpšanos ar nodokļiem un naudas atmazgāšanu, raksta Diena. Dažādos kontos arestētās summas sasniegušas pusmiljonu latu. Firmas nosaukumu V.Vaškevičs nenosauc. M.Putniņš oficiāli saistīts tikai ar firmu SRS Līzings, bet tās kontiem, pēc Uzņēmumu reģistra datiem, Valsts ieņēmumu dienests (VID) nav uzlicis arestu, izpētījis laikraksts.

Iespējams, runa šajā gadījumā ir par firmu Media Grupa, kuras vadītāju pērn notiesāja par krāpšanos ar pievienotās vērtības nodokli gandrīz miljons latu apmērā, minēts avīzē. Oficiāli M.Putniņam ar šo firmu nav nekādas saistības. Tā pieder Panamā reģistrētai ārzonas kompānijai. Taču no firmas Media Grupa darbības atiet atzari uz nogalināto uzņēmēju A.Lūša un G.Aišpura firmām.

Avīze atgādina, ka Dienas Bizness pērn rakstīja: 2006.gadā Finanšu policija uzlika arestus firmas kontiem. Arests uzlikts arī tiem finanšu līdzekļiem, kas atradušies firmas sadarbības partneru pārziņā - Talsu gaļa, Baltpas International, Niko un Jelgavas gaļas kombināts. Dažas firmas Finanšu policijai nepaklausīja un norēķinus tik un tā nokārtoja ar Media Grupa. Citas firmas naudu pārskaitīja valsts kasē - tai skaitā A.Lūsim piederošais Jelgavas gaļas kombināts un G.Aišpuram piederošā firma Niko.

Pēc vairākkārtējiem firmas Media Grupa pārstāvju aicinājumiem norēķināties ar viņiem 2007.gada septembrī tika nošauts G.Aišpurs. Četrus mēnešus vēlāk savas mājas pagalmā arī 26 gadus vecais A.Lūsis.

V.Vaškeviča auto tika saspridzināts 2007.gada maijā.

Ingas Spriņģes pētījumu "Putniņš iekritis" lasiet pirmdienas laikrakstā "Diena"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas