Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

VDI: Pret darbiniekiem nevar vērst sankcijas, ja viņi kavējuši darbu dabas stihiju dēļ

Ja darbinieks atrodas ārzemēs un no sevis neatkarīgu iemeslu dēļ nevar atgriezties valstī, darbiniekam nevar samazināt algu vai atlaist viņu no darba, aģentūru LETA informēja Valsts darba inspekcijā (VDI), komentējot pēdējo nedēļu situāciju valstī, kad Īslandes vulkāna izvirduma dēļ tika atcelti avioreisi un nebija iespējas laikus atgriezties valstī.

VDI pārstāve Sarmīte Bunka-Briljonoka skaidroja, ka vulkāna izvirdums, kas ir nepārvarama vara, nevarētu būt par pamatu, lai uzskatītu, ka darbinieks darbu kavējis neattaisnoti. It īpaši, ja savu iespēju robežās darbinieks ir centies pildīt pienākumus arī ārpus valsts.

Taču VDI arī uzsver, ka gadījumos, kad no sevis neatkarīgu iemeslu dēļ nav iespējams ierasties darbā, darbiniekam tomēr iespēju robežās būtu vēlams komunicēt ar darba devēju, viņu informējot par situāciju un kopīgi meklējot situācijas risinājumu.

Jau ziņots, ka 15.aprīlī Īslandē izvirda vulkāns Eijafjadlajegidla, kas paralizēja Eiropas aviosatiksmi un radīja sabiedrības bažas par pelnu kaitīgo ietekmi uz vidi. Šai laikā tika atcelta lielākā daļa lidojumu un daudziem ceļotājiem nācās mainīt viņu plānus, pavadot vairākas dienas lidostās.

Šī iemesla dēļ finanšu ministrs Einars Repše (JL), kurš pagājušajā nedēļā Madridē piedalījās neformālā Eiropas Savienības Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes apspriedē un Eiropas-Āzijas finanšu ministru sanāksmē, bija spiests meklēt citus veidus, lai atgrieztos Latvijā.

Atcelto avioreisu dēļ Latvijā nevarēja atgriezties ap 250 tūroperatora "Novatours" klientu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas