Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Vecāki apbēdināti par ST spriedumu mazā Gustava lietā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vispār
v
pavisam noteikti - tas nav viennozīmīgi... un vēl - ja būs šis precedents, un Gustavs saņems tos 80 000, atradīsies vēl gana daudz tādu bērnu vai pieaugušo, kuriem uz tieši tādiem pašiem nosacījumiem šī nauda būs jādod. vai valsts to spēj? ir jāskatās realitātei sejā... :(
njaaa...
n
jo TAS VISS NAV VIENNOZĪMĪGI - tas ir DRAUSMĪGI SKARBI, bet viennozīmīgi nav.
njaaa...
n
bet PASAULĒ nav gadījumā VIETAS, kur RETOS SLIMNIEKUS uz zināmiem noteikumiem kaut kā savāddāk ārstē - varbūt to ir lietderīgāk pameklēt.
ucs
u
Katram Dieva uzliktais krusts,...jānes pašam,neaizskarot citu,ārstējamu LR Pilsoņu intereses ! Latvijas iedzīvotājiem,paris nedziedināmu cilvēku,pat 5 g bērna dēļ,nebūtu tā jau nabadzīgais budžēts,jāgrūž "caurā maisā "....
Buba
B
Valstij nav un pēc DEFINĪCIJAS NEVAR BŪT tādu līdzekļu vienam indivīdam ( ja vien nenogriež 100 citiem, cerīgākiem pacientiem).Bet ir taču labdarības pasākumi, un reņģēdāji ir daudzkārt pierādījuši, ka viņiem "sirds vēl vaļā', kā dziesmā dzied.
Man Bail
M
Reāli slimība ir slimība un bērns ir bērns, parādiet man to kas lemj kam vajag un kam nevajag dzīvot. 'Viņš mazākais ir jāizmet no darba uz Mongoliju.
Man Bail
M
Da priekškam Valdībai bērni tiem tagad interesē eiropas nauda un TP uz tā vārā pat tagad vai tā ka slikti nepaliek. Tādiem šķēlem/šloseriem tikai piķis saista. Balsojiet LPP-LC un TP u.c.
to "."
t
Valsts jau var nepirkt šīs zāles, bet atsevišķām zālēm nav nemaz tik daudz to ražotāju, tā kā arī nav īpašas izvēles. Nu, un es jau arī neteicu, ka vienalga kurai valstij būtu viss 100% jāapmaksā, arī šajā konkrētajā gadījumā nē.
.
.
runa ir par tūkstoškāršu peļņu. nu un ja tā, tad mans pretjautājums - nu un kāpēc valstij būtu jāsponsorē farmācijas firmu mantkārība? ciniski, bet latvijā ir neskaitāmi cilvēki, kuriem palīdzība vajadzīga ne mazāk.
to "."
t
Kāpēc tieši farmācijas firmām būtu jābūt "labdarības iestādēm". Ciniski, bet tas ir bizness, diemžēl, kā jebkurš bizness pasaulē.
nu nu
n
Žurnālisti diemžēl neuzraksta, cik daudzus tūkstošus valsts tērē šādu reto slimību ārstēšanai - Gustavs jau nav vienīgais, kas saņem milzu summas no valsts, kamēr ir arī ļoti daudz onkoloģisko pacientu u.c., kurus arī varētu izārstēt, ja varētu dabūt modernākus medikamentus, diagnostikas ierīces u.tml. Var saprast vecāku centienus, bet nevar visā vainot valsti: valsts nevar visu apmaksāt. (Un, kāpēc būtu jāmaksā tieši Gustavam, bet nevis kādam citam slimam bērnam? Tas nu tā.)
.
.
labāk būtu runājuši par farmācijas firmu morālo atbildību. tas jau sen ir zināms, ka tās zāles, kuras ir patiesi izdzīvošanai svarīgas, tiek pārdotas ar 100 un tūkstoškārtīgu uzcenojumu. tieši tāpat, kā tas ir ar zālēm, lai uzturētu pie dzīvības aids slimniekus. manuprāt sen bija laiks risināt problēmu no tās puses, bet to jau neviens nedarīs, farmācijas lobijs ir otrs lielākais pasaulē tūlīt pēc naftas :(
Prezīc
P
Super, tagad saskaņā ar šo spriedumu varētu uz gāzes kamerām aizsūtīt tos bērnunama bērnus, kuri ir garīgi atpalikuši vai ar kādu iedzimtu kroplību, jo pienesums ekonomikā no tiem nav nekāds, bet izdevumi gan. Tāpat varētu noindēt arī visus pansionātu iemītniekus, jo tie arī ir tikai jāuztur un valsts nauda jātērē... Nē, nupat man prātā ienāca labāks risinājums - tos pansionātu un bērnu namu iedzīvotājus, kas ir ar iedzimtām kroplībām vajadzētu salaist šrotā - nodot orgānu donoros, orgānu izsolēs iegūtos līdzekļus ieskaitot valsts budžetā. Tas nu gan būtu taisnīgi, atbilstoši satversmei, SVF, EK un FM kopējām interesēm.... KukŪ!!!! Es iedomājos kā atliek justies tā bērna nabaga vecākiem un pašam bērnam. Zināt, ka viņš nomirs.... Ja es būtu šī bērna tēvs un ar manu bērnu katu kas tāds notiktu, piedodiet, kļūt par teroristu pašnāvnieku man vairs nebūtu nekādu sirdsapziņas pārmetumu
tā ja!
t
Godīgi sakot, pārsteidz vecāku "akna", prasīt šādu naudu no valsts, zinot, kādā stāvoklī šobrīd ir valsts budžets, pensionāri un daudzbērnu ģimenes. Man jau šķiet, ka arī 10 000ls zālēm ir ĻOTI daudz. Par 80 000 ls gadā varētu uzturēt vairākus Zvanniekus, kur katrā dzīvo padsmit bērnu. Arī tie ir potenciālie sabiedrības locekļi. Puikas vecākiem ir jāsaprot, ka pieprasot naudu savam bērnam, viņi to atņems daudziem citiem.
Deputāts
D
Par valsts morālo atbildību runājot, pieņemot, ka pensija ir 100 Ls liela, ar 80 000 tūkst. pietiek, lai izmaksātu pensijas 66 pensionāriem veselu gadu. Tā ka nevar tik viennozīmīgi nosodīt satversmes tiesas lēmumu, šajā gadījumā tā ir smaga morālā dilemma, kur jebkurš lēmums būtu diskutabls, jo piešķirot naudu puisēnam simtiem citu cilvēku teiktu ar ko es esmu sliktāks? Kāds teiktu, man vajag tikai 10 000, bet man nedod utt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas