Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Veinberga: Zatlers ir vājš prezidents

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Valdis
V
Jācer, ka Latvija spēs atbrīvoties no tāda prezidenta.
DD1
D
Laba doma: Domāju, ka nebūs gruti atrast labākus kandidātus, piemēram Juri Cālīti! Cildens, godīgs, nesavtīgs cilvēks ar mugurkaulu un inteliģenci. Visu cieņu Cālīša kungam, jo viņš ir pinīgi pretējs lielākajam vairumam priesteru Latvijā.
par Veinbergu
p
Sandra Veinberg, Ph.D., Associate Professor of Journalism, worked as a lecturer and researcher at the University of Latvia as well as at the Universities of Moscow and Stockholm, and is right now located at Liepaja University where she is engaged in studies in the fields of mass media, journalism and public relations. Sandra Veinberg is a member of the Swedish Publishers’ Association, a foreign correspondent, and the author of several books on mass media and public relations. As a researcher and journalist, she is very familiar with most of the practical and theoretical sides of media and journalism and PR. Pazīstamai mediju un publisko attiecību pētniecei un Liepājas universitātes viesprofesorei, Vadībzinātņu institūta vadošai pētniecei, žurnālistei un publicistei Sandrai Veinbergai tikko ir iznākušas divas monogrāfijas. Liepājas Universitātes izdevniecībā LiePa ir izdevusi grāmatu Censorship - the Mission of the Media un izdevniecība Zvaigzne ABC monogrāfiju Mediju misija. Preses attīstības tendences Latvijā pēc valsts neatkarības atjaunošanas (1990-2010). Censorship - the Mission of the Mediauz pēdējo gadu faktu pamata analizē cenzūras globalizāciju un dažādus cenzūras veidus gan totalitāru režīmu, gan Rietumu demokrātijas valstīs. Grāmatā liela uzmanība veltīta autores mītnes zemes Zviedrijas mediju īstenotai cenzūrai, tostarp Latvijas celtnieku konflikta ar Zviedrijas arodbiedrībām gadījumā, kā arī tādām cenzūras formām, kā vertikālā un horizontālā cenzūra, kultūras elites cenzūra u.c. „Cenzūras evolūciju nosaka formālie un neformālie priekšnosacījumi, jo arī visbrīvākajā un demokrātiskajā valstī vienmēr atradīsies žurnālisti, kam būs grūtības izteikties skaidri un gaiši, uzskatot, ka vislabākais izteikšanās veids visos apstākļos ir „mutes turēšana”. Tieši tāpat kā izteikšanās brīvības priekšnosacījums nav vienlaikus garantija, ka visi paustie viedokļi ir patiesība”- raksta S. Veinberga. Grāmata ir angļu valodā un paredzēta starptautiskai auditorijai. Censorship - the Mission of the Media examines the role of the media in censoring social life events and everyday processes in a popular science way. “Silence is golden; speech is silver” - this clever saying is widely used, and as a policy it helps one to integrate into society. Correct and incorrect exercising of free speech is also characterised by a conclusion made by Ernest Hemingway in that it takes at least two years for a man to learn to speak and at least 50 - to understand what he must not speak about. In her book, Sandra Veinberg discusses this topic is in a more detail. The author considers not only traditional manifestations of censorship but also “self-censorship” and its sources.
vip no Vašingtonas
v
it kā tu būtu Veinbergas maza pirkstina cieniga?:) pat ne tā!
Haltūra
H
Nu gan eksperti... kāpēc kaut kas jāprasa Veinbergai no Zviedrijas? Lai viņa atcerētos par Pēršonu? Un Veismanei? Tāpēc, ka ilgus gadus bija ierēdne? Haltūra ne raksts.
no Stockholmas
n
Diena diskreditē sevi, iztaujājot vāju pseidoeksperti kā Veinberga.
kobra
k
Sliktaku prezidentu par Ulmani un Freibergu gruti ir iedomaties. Lai nu kads ir Zatleris, bet vins vismaz nav zaglis, un Latvijas valsts interesu nodevejs kada bija Freiberga.
Jedro
J
Brīva valsts, katrs izsakās. arī stulbi cilvēki
Tapec
T
Oj, un Diena nepaprasīja tev tavu viedkli?? kādas šausmas, ka tādu Užavnieku neviens neņem galvā!!:)
Užavnieks
U
Labi, ka paprasija Veinberdzītei. Viņa nu ir īstā, kas...
Domubiedrs!
D
Redz kā zoodārzā notiek - Funtiks pārtop par Funti! Un prezidents pārtop par 0!
kam tāds?
k
Kam tāds prezidents, kas neprot pārliecināt mūs, ka ir vislabākais???? Bet problēma ir apstāklī, ka laikam jau nav par ko pārliecināt......
ha
h
Nu fakts tāds, ka pa tiešām Zatlers ir visai viduvējs kā prezidents, jo īpaši pēc VVF. Taču LV būtu labāk šo vēl paturēt uz 4 gadiem, nebūs jāmaksā par kārtējo daudztūkstošu dzīvokli Zatleram pēc amata beigām, jāuztur vēl viens sekretariāts, jāmaina limuzīni un jāmaksā šoferim...pārvēlējot šo, sanāks nedaudz ietaupīt!!! :)
Oskars
O
Kas tas par PREZIDENTU ,kurš nevar iedzīvotājiem JAUNO GADU nodrošināt sagaidīt GAISMĀ un lai bērniem būtu galdā MAIZE !!!!!!!??????........
aba
a
Ko tauta var gribēt vai negribēt. Tauta viņu neievēl.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas