Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Veisbārdis: Dripe amatā bija ļoti korekts

Neviena Eiropas pilsēta neiztiek bez pilsētas galvenā arhitekta un arī Rīgai ir vajadzīgs politiski neatkarīgs pilsētas attīstības plāna uzraugs, uzskata tirdzniecības centra Galleria Riga direktors Arnis Veisbārdis. Viņš norāda, ka pilsētas arhitekta galvenās funkcijas ir pilsētas plānošana un vēsturiskā mantojuma saglabāšana.

A. Veisbārdis atgādina, ka minētais amats Rīgā ir bijis jau vēsturiski. “Pilsētas galvenajam arhitektam jāuzrauga pilsētas attīstības tendences. Vienam šādam postenim – neietekmējamam un neatkarīgam – pilsētā noteikti ir jābūt. Galvenais arhitekts ir kā ombuds pilsētas arhitektūras atīstībā,” tā A. Veisbārdis.  “Grūti paredzēt sekas, ja nebūs kāda, kurš atdrod kompromisu starp būvniecības pasūtītāja un pilsētas interesēm. Jānis Dripe šai amatā bija ļoti korekts, uzklausīja visas puses, šeit noderēja viņa pieredze diplomāta darbā,” stāsta A. Veisbārdis.

Jau vēstījām, ka RD nepagarināja darba līgumu ar pilsētas galveno arhitektu Jāni Dripi, tālāk pieļaujot divus scenārijus: ka galvenā arhitekta amatu likvidē un biroju pievieno kādam domes departamentam vai arī rīko atklātu konkursu uz šo amata vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas