Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Veismane: Saeimas komisijai tika sniegta informācija, ko drīkstēja sniegt

Valsts kancelejas darbiniece Baiba Pētersone sniedza Saeimas komisijai visu informāciju, kurai nav noteikts ierobežotas pieejamības statuss, tā savā paskaidrojumā premjeram raksta Valsts kancelejas vadītāja Gunta Veismane. Pēc plašsaziņas līdzekļos izskanējušās informācijas, ka Saeimas deputātiem nav sniegta visa prasītā informācija par Eiropas Savienības projektu īstenošanu, premjers lūdza G.

Veismanes skaidrojumus.Valsts kancelejas vadītāja norāda: saskaņā ar B.Pētersones paskaidrojumu, Saeimas komisijas sēdes laikā tika uzdots jautājums par to, kāpēc Valsts kanceleja nav iesniegusi izstrādātā ESF projekta "Atbalsts strukturālo reformu ieviešanai valsts pārvaldē" projekta pieteikumu. B.Pētersone informējusi, ka visa informācija par ESF projektu, kas nav ierobežota pieejamības informācija, tika nosūtīta Saeimas Eiropas lietu komisijai līdz 28.janvārim.G.Veismane uzsver, ka B.Pētersone neatteicās sniegt informāciju, kā tas ir izskanējis plašsaziņas līdzekļos, bet gan paskaidrojusi, kādā veidā tas būtu izdarāms. Proti, ņemot vērā to, ka ESF projektu pieteikums ir ierobežotas pieejamības informācija, B.Pētersone izteikusi lūgumu šo informāciju no Valsts kancelejas pieprasīt vēstules formā vai arī nosūtot Valsts kancelejai komisijas sēdes protokolu, lai Valsts kancelejai būtu tiesisks pamats pieprasīto informāciju komisijai nosūtīt. Kā paskaidrojusi B.Pētersone, šāds lūgums saistīts ar to, ka atbilstoši likumiem Eiropas Savienības fonda projekta iesnieguma lieta ir ierobežotas pieejamības informācija. Lai gan tas attiecas uz trešajām personām., t.i., privātpersonām, arī valsts iestādēm savstarpējā informācijas apmaiņā ir jānodrošina informācijas statusa saglabāšana, skaidro G.Veismane.Viņa uzskata, ka lūgums ierobežotas pieejamības informācijas pieprasījumu nosūtīt reģistrējama dokumenta formā atbilst labas pārvaldības principiem un nav uzskatāms par pārspīlētu birokrātisku kārtību, jo ir vērsts uz likumā noteiktā informācijas statusa saglabāšanu. Pēc viņas rakstītā, šāds statuss minētajai informācijai ir noteikts, lai novērstu informācijas par plānoto pasākumu izmaksām nonākšanu atklātībā, kas savukārt var veicināt izmaksu sadārdzināšanu no pretendentu puses un novest pie neefektīvas struktūrfondu līdzekļu izlietošanas.

Tikmēr Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze nosūtījis vēstuli Ministru prezidentam V.Dombrovskim, kurā Saeimas Prezidija vārdā pauž neizpratni par Valsts kancelejas pārstāvju rīcību, nesniedzot Saeimas Eiropas lietu komisijas deputātiem prasīto informāciju.

Kā uzskata Saeimas Prezidijs, Saeimas deputātiem tiek liegta iespēja nodrošināt parlamentāro kontroli, īstenojot Satversmē noteikto varas dalīšanas principu.

G.Daudze lūdz turpmāk nodrošināt, lai tiktu ievērotas Saeimas komisiju tiesības pieprasīt savai darbībai vajadzīgās ziņas un paskaidrojumus no izpildvaras pārstāvjiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas