Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā 0 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Vējonis neapmierināts par jaunās koalīcijas veidošanas procesu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien, 30. oktobrī, uz tikšanos Rīgas pilī aicinājis 13. Saeimā ievēlētās partijas KPV LV Ministru prezidenta amata kandidātu Aldi Gobzemu, Jaunās konservatīvās partijas Ministru prezidenta amata kandidātu Jāni Bordānu un partiju apvienības Attīstībai / Par! Ministru prezidenta amata kandidātu Arti Pabriku, vēsta Valsts prezidenta kanceleja.

"13. Saeimā ievēlēto partiju īstenotās konsultācijas un tajās panāktais progress par iespējamo koalīciju un jaunās valdības vadītāja kandidatūru vērtējams kā neapmierinošs. Šobrīd nav panāktas vienošanās ne tikai par nākamās koalīcijas aprisēm, bet arī vērojama nespēja vienoties par darāmajiem darbiem. Tas ne tikai apdraud iespējas panākt vairākuma atbalstu vienam no šiem Ministru prezidenta kandidātiem, bet rada riskus, ka jaunā Saeima 6. novembrī nespēs vienoties par 13. Saeimas priekšsēdētāju un prezidiju," izteicies Vējonis.

Valsts prezidents sagaida, ka, tiekoties ar trīs iespējamiem premjera amata kandidātiem, tiks informēts par līdzšinējās partiju sarunās panākto, par turpmāko valdības veidošanas procesu, darāmajiem darbiem un iespējamo koalīcijas sastāvu.

Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmi Valsts prezidents rīkojumu par nākamā Ministru prezidenta aicināšanu varēs izdot tikai pēc tam, kad līdz ar jaunievēlētās Saeimas sanākšanu uz pirmo sēdi 2018. gada 6. novembrī būs atkāpies esošais Ministru kabinets.

Top komentāri

Apčidrinskis
A
Pats neapmierināts par savu neizdarību?
Es
E
esmu neapmierināts gan ar to, gan ar pašu Vējoni.
Ruperts
R
Vai Mr. Prezidentam ir pazudusi dūša nominēt nākamo MP?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas