Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Vēl trīs mazpartijas iesniedz kandidātu sarakstus 10.Saeimai

Trīs partijas – Kristīgi demokrātiskā savienība, partija Daugava – Latvijai un Pēdējā partija pirmdien Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniedza savus 10.Saeimas vēlēšanau kandidātu sarakstus.

Divām partijām – KDS un Daugava – Latvijai – sarakstos kopā ir 84 kandidāti, bet Pēdējā partija varējusi nodrošināties vien ar 38 kandidātiem. Kā zināms, pilnais deputātu kandidātu skaits piecos vēlēšanu apgabalos ir 115.

Pirms vēlēšanām dibinātā Pēdējā partija šodien CVK ieradās pēdējā. Rīgas vēlēšanu apgabalā ar 1.numuru startēs partijas priekšsēdētājs Gints Knoks, kurš arī pārstāv vairākas biedrības, tajā skaitā Mākslas veicināšanas biedrību un Sabiedrību par labām pārmaiņām.

Vidzemes vēlēšanu apgabalā partijas saraksta līderis ir psihoterapeits Jurģis Stabingis, viņš ir arī Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas pasniedzējs.

Latgales vēlēšanu apgabalā pirmais ir mūziķis Roberts Gobziņš, Zemgales vēlēšanu apgabalā – bijušais grupas Prāta vētra menedžeris, tagad restorāna Nekādu problēmu menedžeris Aldis Hofmanis, Kurzemē - SIA MMS Communications Latvia filiāle Leo Burnett Riga radošā departamenta darbinieks Pēteris Pūrītis.

Tās kandidātu pulkā ir folkloras kapelas Maskačkas spēlmaņi vadītājs un 13.janvāra biedrības valdes loceklis Ansis Ataols Bērziņš un Lībiešu kultūras centra valdes loceklis, tulkotājs Valts Ernštreits.

KDS Rīgas vēlēšanu sarakstā ar pirmo numuru kandidē partijas priekšsēdētāja Māra Viktorija Zilgalve, Vidzemes vēlēšanu apgabalā - Rīgas Hanzas vidusskolas skolotāja Ieva Margarita Ozola, Kurzemes vēlēšanu apgabalā – pensionārs Juris Briķis, Zemgales vēlēšanu apgabalā - SIA Juneka montāža vadītājs Jolants Matusevičs, bet Latgales vēlēšanu apgabalā ar pirmo numuru startēs SIA Baltijas Bioenerģētiskā kompānijas un SIA AivisS valdes loceklis Aivars Smans.

Kurzemes vēlēšanu apgabalā startē arī Liepājas mūziķis Tomass Kleins un Rīgas vēlēšanu apgabalā ar ceturto numuru – KDS valdes locekle, Rīgas nodaļas vadītāja Maija Stefane.

Savukārt partijas Daugava – Latvijai pirmie starta numuri vēlēšanu apgabalos ir šādi: Rīgā – a/s Olainfarm farmaceits un partijas valdes priekšsēdētājs Bils Strupulis, Vidzemē – partijas valdes loceklis Imants Burvis, Kurzemē - SIA Cietkoks tirdzniecības vadītājs Dagnis Pakalnietis, Zemgalē – a/s Ūdens enerģētika un transporta sistēma Rīga-Hersona-Astrahaņa menedžeris Didzis Ozols un Latgalē - SIA Bolid valdes priekšsēdētājs Igors Boldāns.

Vēlēšanās no partijas, kas vēlas īstenot tā saukto Daugavas pārrakšanas projektu, startēs arī aktieris Rolands Zagorskis, fotogrāfs Aivars Āķis un pensionārs Mārtiņš Draudiņš.

Kandidātu sarakstus 10.Saeimas vēlēšanām vēl var iesniegt tikai otrdien, 3.augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KANDIDĀTU SARAKSTI

 

Deputātu kandidātu sarakstus varat atrast šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas