Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Vēl viena trešo personu kampaņa?

Biedrība Par tautas tiesībām, kurā ietilpst arī vairākas politiskās partijas, aģitācijas kampaņā par Latvijas iedzīvotāju dalību referendumā par tautas tiesībām atlaist Saeimu piesaistījusi arī juridisko personu līdzekļus, ko pašām politiskajām partijām likumdošana liedz. Vai šajā gadījumā, tāpat kā 9.Saeimas priekšvēlēšanu kampaņā, ir pamats runāt par trešo personu izmantošanu likuma apiešanai, kā to pārmet oponenti?

Aigars Kalvītis, Tautas partijas priekšsēdis

Identiski pozitīvisma kampaņai


Man ir grūti atbildēt uz šo jautājumu, jo savā laikā Tautas partija pati tika iesaistīta šādā kampaņā. Skaidrs, ka tā ir pilnīgi identiska situācija ar pozitīvisma kampaņu. Ja Tautas partija tiesā pierādīs, ka tie nav mūsu līdzekļi, ko mēs arī centīsimies darīt, tad tas tāpat būs arī šajā gadījumā. Pēc tam, kad vienā gadījumā šādas kampaņas jau izpelnījās tik lielu nosodījumu, darīt to vēlreiz - tā ir liela drosme. Bet tas ir saistīts ar vārda brīvības jautājumiem, ja šādu biedrību darbība tiks ierobežota, tad tiks ierobežota arī vārda brīvība, tāpēc ir grūti to regulēt.


Lolita Čigāne, sabiedrības par atklātību Delna padomes priekšsēde

Nereklamē partiju


Ja šī biedrība būtu nodibināta kādas konkrētas partijas reklamēšanai, tad uz to varētu tikt attiecināti partiju finansēšanas likuma noteikumi. Taču biedrībā apvienojušies daži politiskie spēki un nevalstiskās organizācijas, tā nav trešā persona un partiju finansēšanas likums uz to neattiecas. Referenduma kampaņa nav politisko partiju sacensība, šīs partijas konkrēti no referenduma neko neiegūst. Šī biedrība veic noteiktu ideju popularizēšanu, bet mums Latvijā tam nav nekāda regulējuma. Protams, ja šī biedrība tiks izmantota kādas konkrētas partijas reklamēšanai, piemēram, pirms pašvaldību vēlēšanām, mēs būsim tajā pašā situācijā kā pirms iepriekšējām vēlēšanām.


Solvita Āboltiņa (JL), biedrības Par tautas tiesībām valdes priekšsēde

Nebūs tieša labuma


Šai biedrībai ir tikai viens mērķis - veicināt sabiedrības piedalīšanos demokrātiskajā procesā. Ļoti daudzi cilvēki ir vīlušies politiķos un nevēlas atbalstīt politiskas aktivitātes, tāpēc tika dibināta biedrība, kurā tika apvienotas dažādas organizācijas, lai informētu sabiedrību. Protams, ka tam ir nepieciešams finansējums. Jānorāda, ka tad, kad valsts bija ieinteresēta, tā varēja ziedot veselu miljonu referendumā par pievienošanos Eiropas Savienībai. Arī tagad, kad valstij būtu jābūt ieinteresētai, atsevišķi politiķi no tribīnes pat aicina neiet vispār. Tas, ka biedrībai ziedo juridiskas personas… Diez vai tās iegūst kādu tiešu labumu no referenduma. Šajā biedrībā ir arī politiķi, un, protams, ka šī tēma ir politiska, tas ir valdošās politikas rezultāts. Mūsu kā opozīcijas mērķis ir informēt, bet mēs tam gribējām piesaistīt vairāk cilvēku, kurus varbūt neapmierina tikai mūsu kā Jaunā laika politika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas