Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Veldre: Pavloviča atbrīvošanu Lieģis balsta uz “viena tante teica”

“Ir korupcijas pazīmes sakarā ar kuģu dokumentācijas tulkošanu, bet tur nav iesaistīti jūras spēki, bet cilvēki ar sakariem līdzās. Ir vēl citas dīvainas lietas līgumos, par kurām izmeklēšanu es liku uzsākt jau tad, kad biju aizsardzības ministrs, bet tam nav nekāda sakara ar Pavloviču, kurš tolaik nebija komandieris, pēc tam atradās mācībās Amerikā,” tā intervijā Latvijas Avīze saka bijušais Aizsardzības ministrs Vinets Veldre.

Jau vēstīts, ka nozares ministrs Imants Lieģis 18.augustā lūdza valdību atbrīvot no amata Jūras spēku komandieri Aleksandru Pavloviču, kurš zaudējis uzticību pēc neveiksmīgās mīnu kuģu iegādes 40 miljonu latu vērtībā. Pieci no Nīderlandes armijas nopirktie kuģi izrādījās negaidīti bieži labojami un tika nopirkti bez lietošanas instrukcijas, par ko vēlāk nācās izdot vairāk nekā pusmiljonu eiro un ko joprojām vētī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. Valdība A.Pavloviča atbrīvošanu no amata neatbalstīja.

V.Veldre intervijā stāsta, ka licis uzsākt dienesta izmeklēšana par dārgajiem kuģu turbīnu remontiem, taču šī “netīrā veļa” netika nesta uz āru, jo neesot bijusi “stabilas pārliecība”, kurš ir vainīgs. V.Veldre uzskata, ka jaunais ministrs neredz kopainu un uzsver, ka laikā, kad kuģu pirkšanas līgumi tika kārtoti, A.Pavlovičs nav ieņēmis jūras spēku komandiera amatu. “Nevainoju ministru Lieģi, kurš daudz darījis, strādājot ārzemēs, un Latvijā dzīvo nesen, bet es viņam ieteiktu rūpīgi lasīt ziņojumus, ko sagatavo viņa birojs un pārējie. Ir svarīgi no daudziem ziņojumiem kā puzli salikt kopējo ainu un pieņemt lēmumu, nevis uz valdību virzīt lēmumu, kas balstās uz to, ko teica viena tante,” saka V.Veldre.

“Izskatās tā, ka tagad kāds ierēdnis ir pārbijies par nekvalitatīvi sagatavotu līgumu, par ko var nākties atbildēt, un tāpēc visa vaina tiek nogrūsta uz Pavloviča pleciem. Un arī uz NATO valsti Nīderlandi – īpaši šajā sakarā mums jābūt atbildīgiem ar saviem lēmumiem. Bet tagad nezin kāpēc visu šo lietu mēģina pārvērst par cīņu starp "Jauno laiku", Pilsonisko savienību un Tautas partiju,” secina V.Vedre.

Savukārt komentējot bijušās un esošās armijas vadības viesošanos viņa mājās Salacgrīvā dienu pēc tam, kad valdība neatbalstīja A.Pavloviča atbrīvošanu no amata, V.Veldre saka, ka šī tikšanās norunāta jau viņam atstājot aizsardzības ministra amatu.

“Kad martā gāju projām no aizsardzības ministra amata, norunājām, ka pirmo zivteli cepsim pie armijas komandiera mājās, kad viņš tur būs uzstādījis karoga mastu, bet augustā viesosimies pie manis Salacgrīvā. Tad jau vēl nebija zināms, ka no amata ņems nost jūras spēku komandieri Pavloviču. Tagad šo notikumu interesanti piekabināt klāt un pateikt, ka tikušies esam tāpēc, lai par to runātu. Un kāpēc par to nedrīkstētu runāt? Smieklīgi, bet atbraukušos cilvēkus nofilmēja no kaimiņu mazmājiņas jumta un krūmiem. Tie esot "Dienas" brīvprātīgie ziņotāji...”

Viņam esot pieteicies viens jurists, aicinot tiesāties par privātās dzīves apdraudējumu. Taču V.Veldre to nevēlas. Būtu labāk cilvēks atnācis ciemos, padzertu tēju un atklāti pafilmētu, viņš saka.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI UN SKATIES VĒL

VIDEO: Armijas vadība vakariņo pie Veldres

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas