Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Ventspilī maznodrošinātiem piešķir pabalstus zobu ārstēšanai un ietvju uzkopšanai

Ventspils pašvaldība piešķīrusi 11 880 latus, lai pilsētas maznodrošinātajiem daļēji segtu zobu ārstēšanas un arī zobu protezēšanas izdevumus, ziņo aģentūru LETA.

Lai sniegtu pašvaldības palīdzību pilsētas maznodrošinātajiem nestrādājošiem pensionāriem un invalīdiem, nestrādājošiem Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidācijas dalībniekiem un nestrādājošām politiski represētām personām, Ventspils pašvaldība atbalstījusi Sociālās aprūpes pārvaldes priekšlikumu no tās 2007.gada budžeta līdzekļiem 11 880 latus izlietot daļējai zobu ārstēšanas un daļējai zobu protezēšanas izdevumu segšanai.

Zobu ārstēšanas un protezēšanas daļēju izdevumu segšanu 50% apmērā, bet ne vairāk kā 36 latus gadā varēs saņemt maznodrošināti nestrādājoši pensionāri, I, II un III grupas invalīdi, nestrādājoši Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidācijas dalībnieki un nestrādājošas politiski represētas personas, kuru ienākumi vienam ģimenes loceklim vidēji mēnesī nepārsniedz 92,69 latus. Klients var izvēlēties, vai 36 latus izlietot zobu labošanai, vai zobu protezēšanai.

Tāpat pašvaldība piešķīrusi finansējumu 792 latu apmērā, lai samaksātu par maznodrošināto īpašumā vai lietošanā esošam zemesgabalam pieguļošo ietvju uzkopšanu un attīrīšanu no sniega, kā arī zāliena pļaušanu un nokritušo lapu savākšanu.

Līdzekļi piešķirti, lai minētajām iedzīvotāju grupām palīdzētu izpildīt saistošo noteikumu "Ventspils pilsētas labiekārtošanas noteikumi" prasības - gādāt par ietvju un apstādījumu savlaicīgu uzkopšanu un uzturēšanu kārtībā.

Pašvaldības palīdzību ietves tīrīšanai varēs saņemt atsevišķi dzīvojoši maznodrošināti pensionāri un invalīdi, kuriem nav apgādnieku un veselības stāvokļa dēļ nepieciešama aprūpe un kuru ienākumi nepārsniedz 92,69 latus mēnesī, ja viņiem par labu nav noslēgts uzturlīgums.

Izņēmumu gadījumos šo palīdzību uz laiku līdz sešiem mēnešiem varēs saņemt personas, kuras veselības stāvokļa vai citu objektīvu iemeslu dēļ nevar nodrošināt ietves uzkopšanu un attīrīšanu no sniega, kā arī zāliena pļaušanu un attīrīšanu no nokritušajām koku lapām, un kurām par labu nav noslēgts uzturlīgums.

Pašlaik pašvaldības palīdzību ietvju uzkopšanā saņem astoņi Ventspils iedzīvotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas