Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Ventspils Brīvosta ofšoram vēlas slēpti iznomāt 100 hektārus

Ventspils pašvaldības opozīcijas deputātiem jālemj par kādas 100 hektāru lielu Ventspils brīvostas zemes likteni, bet brīvosta nestāsta, kas ar šo zemes gabalu notiks un kas ir iespējamie nomnieki, kuru īpašnieks ir Britu Virdžīnu salās reģistrēts uzņēmums, ziņo telekompānijas TV3 raidījums Nekā personīga.

Iznomājamā 100 hektāru lielā meža teritorija atrodas stratēģiski ļoti labā vietā - netālu ir osta un Baltijas jūra, bet caur īpašumu vijas naftas produktu pārkraušanai nepieciešamā cauruļvadu sistēma. Tomēr Ventspils domei jāgroza pilsētas detalplāns, lai meža vietā atļautu rūpniecisko apbūvi.

Zemi plānots iznomāt pagājušā gada maijā Latvijā reģistrētai SIA "Baltic New Technologies", kura vienīgais īpašnieks ir Britu Virdžīnu salās reģistrētais "Thirios Assets Limited".

Deputāti, kuriem par zemes transformāciju jālemj, nevar no brīvostas iegūt nepieciešamo informāciju, jo valdes locekļi nedrīkst izpaust konfidenciālu informāciju. Savukārt, to, kam slepenības grifu uzlikt, nosaka pati brīvosta.

Ventspilī brīvostas valdi vada astoņi cilvēki - pašvaldības vadītājs Aivars Lembergs (ZZS) un trīs viņa partijas biedri - Guntis Blūmbergs, Didzis Ošenieks un Jānis Vītoliņš. Pārējos virzījušas ministrijas - divi ir no ZZS vadītajām Vides un Satiksmes ministrijām, vēl divi - no Finanšu un Ekonomikas ministrijas.

Kā norāda "Nekā personīga", tas nozīmē, ka brīvostas valdē noteikumus diktē Lembergs.

Ventspils domes deputāts Vladislavs Šafranskis uzskata, ka uzņēmums "Thirios Assets Limited" saistīts ar Lembergu.

Brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis savukārt norāda, ka firma pēta iespējas veidot rūpniecības uzņēmumus brīvostā. Pieredze esot liela, taču līgums vēl nav noslēgts, tāpēc nekas sīkāk netiek skaidrots . Sarmulis vien piebilst, ka uzņēmums Ventspilī radītu 100 darba vietas.

Uzņēmuma vienīgais valdes loceklis ir izdevniecības "Kontinents" vadītājs Oļegs Mihaļevičs, kurš 2006.gadā kandidējis Saeimas vēlēšanās no apvienības "Saskaņas centrs" saraksta.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (Vienotība) atzīst, ka ir dzirdējis par notiekošo Ventspili. "Tas, diemžēl, izskatās Ventspilī nav ne pirmo ne pēdējo reizi. Esam lūguši savam valdes loceklim brīvostā šo jautājumu izskatīt un pagaidām atbildi vēl neesmu saņēmis," sacīja A.Kampars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas