Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ventspils jahtu ostai likts nolaist Zilo karogu

Privātās kompānijas «Odyssey» apsaimniekotajai jahtu ostai Ventspilī trešdien, 11.jūnijā, anulētas tiesības visu turpmāko sezonu lietot starptautiskā tūrisma ekosertifikātu Zilo karogu. Vides izglītības fonda, kas Latvijā koordinē Zilo karogu kustību, vadītājs Jānis Ulme atzīst, ka šāds solis sperts, ņemot vērā apsaimniekotāju nespēju ostā nodrošināt ekosertifikātam atbilstošu ūdens kvalitāti, vides informācijas un izglītības, kā arī labiekārtojuma un servisa prasības.

Zilais karogs jahtu ostai zināmā mērā avansā piešķirts 7.jūnijā, noticot apsaimniekotāja apgalvojumiem, ka pavisam drīzi neatbilstības starptautiskajām prasībām tiks novērstas, taču apsolītajā termiņā tas nav noticis, atzīst Jānis Ulme. Punktu visam pielikuši Ventspilī ienākušie Baltijas atklātās regates «Sony Open Regatta 08» dalībnieki, paužot sašutumu, ka zili karogotajā ostā nav pat elementāras kārtības un servisa. Ventspils jahtu ostai zilais karogs līdz šim ticis piešķirts jau sešus gadus. Tiesības pacelt Zilo karogu pirmā Latvijā un Baltijas izpelnījās vietējās pašvaldības aprūpētā Ventspils pludmale, kā atzīts peldvietas labiekārtošanas simbols tas tur plīvo jau desmito sezonu pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas