Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ventspils pasniedzējs cer uz tādu pašu DP rīcību kā mūziķa Frīdenberga gadījumā

Ventspils augstskolas pasniedzējs Dmitrijs Smirnovs cer, ka Drošības policija (DP) rīkosies tāpat kā mūziķa Valtera Frīdenberga gadījumā un izbeigs pret viņu sākto kriminālprocesu par mēģinājumu destabilizēt finanšu sistēmu.

DP pērn saistībā ar mēģinājumiem destabilizēt finanšu sistēmu noskaidroja divus cilvēkus - mūziķi Valteru Frīdenbergu un Ventspils augstskolas pasniedzēju Dmitriju Smirnovu. Augstskolas pasniedzējs tika aizturēts saistībā ar reģionālā laikraksta "Ventas Balss" ekspertu diskusijā pausto viedokli un prognozēm par Latvijas ekonomikas attīstību, banku un kreditēšanas sistēmas nākotni.

DP nule kriminālprocesu pret grupas "Putnu balle" mūziķi Frīdenbergu izbeidza, savukārt mūziķis aicina policiju izbeigt kriminālprocesu arī pret Smirnovu.

Smirnovs aģentūrai BNS sacīja, ka sevi par vainīgu joprojām neuzskata. Drošības policija viņu divas reizes nopratinājusi, un Smirnovs tālāk par lietas virzību neko nezinot, esot tikai lūdzis un saņēmis atļauju izbraukt no valsts, lai piedalītos konferencē, kurā uzstāsies ar referātu par krīzes cēloņiem Latvijā.

Šajā laikā par pasniedzēja likteni esot interesējušies, kā viņš pats saskaitījis, korespondenti no 17 valstīm. "Visi brīnās, kā tā (kriminālprocesa sākšana) var notikt Eiropas Savienībā," atzina Smirnovs.

Uz jautājumu, vai DP vajadzētu rīkoties tāpat kā mūziķa Frīdenberga gadījumā un kriminālprocesu pret viņu izbeigt, pasniedzēja atbildēja: "Es domāju, ka jā. Es nemaz neredzu pamatojumu, kāpēc to vajadzēja iesākt. Man ir cerība, ka, protams, viņi izbeigs."

Gan juristi, gan žurnālisti ir vienisprātis, ka pret viņu sāktais kriminālprocess ir vārda brīvības pārkāpums un pat tādā gadījumā, ja viņš kļūdījās, ikvienam cilvēkam ir tiesības izteikt savu viedokli.

"Jūs ļoti labi varat redzēt, ka faktiski pēc maniem vārdiem... Es jau tajā laikā redzēju, ka ir ļoti liels banku krīzes risks un lata devalvācijas risks. Tagad jau tie paši politiķi atzina - ja nebūtu tāds kredīts ņemts no Starptautiskā Valūtas fonda un Eiropas Savienības, tad tiešām varētu būt lata devalvācija," Smirnovs norādīja.

Pasniedzējs, daloties pārdomās, arī atzina, ka neredzot, no kādiem līdzekļiem Latvija spēs atdot šo kredītu, turklāt statiskie dati, piemēram, par decembri rāda, ka Latvijai krītas arī eksports.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas